Börje Salming lämnar hemligt hälsobesked – berättar nu

Börje Salming.

Eero Hannukainen/TT

Hockeyikonen Börje Salming lämnar ett hemligt hälsobesked – och ställer in sin medverkan.

Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"
0:55

Efter reklamen: Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

(0:55)

Slå på ljud

Börje Salming är en svensk hockeylegendar.

Tillsammans med bland andra Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström ses han som Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Salming fick sitt stora genombrott i Brynäs och åkte därefter över Atlanten där han gjorde stor succé i Toronto Maple Leafs.

Han avslutade sin framgångsrika karriär i AIK 1993. Därefter blev han far till dottern Bianca Salming som är en duktig friidrottare men även flitig på sociala medier. När far och dottern gästade SVT:s talkshow "Carina Bergfeldt" fick Bianca frågan om hon någonsin blir irriterad på Börje.

– Ganska ofta, tyvärr, haha. Jag känner mig rätt hemsk. Jag blir så irriterad. Pappa är så himla snäll. Allt han gör är gott, för mig, det är därför jag blir irriterad. Det är hela tiden en massa frågor, allt är så noggrant, han ringer hela tiden och sms:ar, sa Bianca och fortsatte.

Börje Salming lämnar hemligt hälsobesked

– Jag har till exempel en eldstad hemma. Den har jag inte fått elda i på två år. Han är rädd att jag ska bränna upp mig själv. Det är jättegulligt, men man blir så här…galen.

Men trots sitt nya liv har inte Börje Salming lämnat hockeyn bakom sig. Under helgen var det tänkte att ikonen skulle vara en del av en uppvisningsmatch. Men profilen tvingas nu tacka nej till matcherna som skulle spelas under lördag och söndag.

– Jag har inte mått okej. Det är därför jag hoppar av, men jag vill inte gå in på vad det är. Det är som det är, det har med hälsan att göra, berättar han för SportExpressen och fortsätter:

– Det är tråkigt. Tyvärr kan jag inte göra så mycket åt det, men det hade varit kul att träffa alla kompisar som jag spelat med tidigare. Det blir inte så många matcher nuförtiden, särskilt på grund av coronan.

Men publiken kommer chansen att få se många andra stjärnor, bland annat Peter Forsberg, Markus Näslund, Henrik Zetterberg och Alexander Steen.

Uppvisningsmatchen anordnas för att samla in pengar till välgörande ändamål, bland annat till behövande i Ukraina.

Foto: TT.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas