Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Börje Salmings beslut efter känslostormen – slutar med det offentliga

19 nov, 2022, 18:30 

Börje Salming och familjen har beslutat att de kommer sluta göra offentliga framträdanden från och med nu, meddelar frun Pia i SVT.

Annons
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedetBrand logo
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedet

Det var i augusti som hockeylegenden Börje Salming, 71, öppnade upp om det fruktansvärda beskedet att han drabbats av ALS.

Sedan dess har Börjes hälsa försämrats drastiskt. Han har nu svårt att gå och kan inte längre prata.

Förra veckan flögs Börje och familjen till Kanada, där han fick en enorm hyllning i Scotiabank Arena där hans gamla hockeylag Toronto Maple Leafs var på plats.

Känslosamma hyllningarna till Börje Salming

Inte ett öga var torrt när Börje hyllades i arenan i Toronto.

– Det var...väldigt emotionellt. Men också fantastiskt att få vara med och få uppleva hur Toronto visar Börje så mycket kärlek, sa före detta hockeyspelaren och Börjes vän Mats Sundin efter hyllningen.

Under torsdagskvällen hyllades Börje igen – denna gång i samband med "Tidernas hockeygala" i Avicii Arena i Stockholm, där bland annat prins Daniel var på plats.

Annons

Även denna gång blev stämningen i arenan otroligt känslosam och många blev extremt berörda över att få se hur rörd Börje blev.

Beslutet efter känslosamma hyllningarna: "Stänger dörren"

De känslosamma hyllningarna har betytt otroligt mycket för Börje och hela familjen, berättade hustrun Pia Salming, 55, efter torsdagens gala, när hon gästade studion i SVT.

Samtidigt gav hon ett nytt besked.

– Vi kommer stänga dörren till yttre världen från och med i dag. Vi är glada och tacksamma. Vi värms av kärleken vi får av Sverige. Vi får brev skickade till oss, folk är fantastiska. Vi tar en dag i taget, Börje bestämmer. Han har taktpinnen, säger hon i SVT.

Annons