Börje Salmings önskan för dottern Bianca – mitt i svåra sjukdomskampen

25 okt, 2022, 19:00 
Bianca Salming och Börje Salming

Tidigare i år drabbades Börje Salming av ALS.
Nu berättar dottern Bianca Salming om tuffa tiden.
– Jag vill inte se honom lida, säger hon till Gefle Dagblad.

Annons
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

I augusti berättade ishockeylegendaren Börje Salming, 71, att han drabbats av den obotliga nervsjukdomen ALS. I dag kan han inte längre prata och har svårt att äta.

I en uppmärksammad intervju med Expressen berättade hustrun Pia Salming om Börje Salmings tuffa vardag och att tillstånd blir allt värre för varje dag som går.

– Det går inte att beskriva. Att se personen du älskar må så här dåligt... och och du kan inte göra någonting. Det är en smärta varje dag att se hur dåligt Börje mår. Och den här frustrationen – vi har knappt om tid, sa Pia till tidningen.

Pia Salming och Börje Salming
Pia Salming och Börje Salming.

Biancas stora sorg: ”Fruktansvärt"

Nu berättar även dottern Bianca Salming, 23, om hur det kändes att få veta att hennes pappa drabbats av den fruktansvärda sjukdomen.

Annons

– Det kändes fruktansvärt, men jag tyckte mest synd om pappa. Jag vill inte se honom lida eller må dåligt, säger hon till Gefle Dagblad.

”Pappa går alltid först”

Bianca Salming säger vidare att hon och familjen försöker vara med varandra så mycket som möjligt. Hon är tacksam för all kärlek och stöd som familjen fått, samtidigt som det gör henne påmind om det jobbiga.

På frågan hur det påverkar hennes vardag och karriär svarar hon:

– Det som påverkar är att jag helst vill vara med min pappa hela tiden, men samtidigt som mitt liv går i 200. Pappa går alltid först, men jag vet att han också vill att jag kör på med friidrotten och allt. Det får mig att mår bra också.

Bianca Salming
Bianca Salming.

Foto: TT

Annons
Annons