Bråk efter kockens ord i sändning – Jenny Alversjö paff: "Nu får du..."
Nyhetsmorgon följs varje vecka av miljonpublik, och särskilt populärt är matlagningssegmentet, där vi ofta ser Erik Videgård.
Ja, krögaren har synts i programmet sedan starten 1992 och har nu ett återkommande inslag som regelbundet hyllas av tittarna.
Samtidigt kan Erik ibland säga saker som inte får medhåll av alla, som nu, där även programledare Jenny Alversjö blir paff.
Jenny Alversjö chockad i sändning
Erik har vigt sitt liv åt mat, och med det kommer också starka åsikter, som vi ibland får ta del av i Nyhetsmorgon.
Så var fallet med vitlökspressar som Erik gått hårt åt i programmet, och sagt att han helst ser verktyget i soptunnan:
– En sak som man aldrig, aldrig, ALDRIG ska göra, är att pressa med en vitlökspress, sa Erik bland annat, och hänvisade till att man med vitlökspress frigör svavelämnen som gör att det luktar mer och bitterheten ökar, sa han då.
Och nu är Erik ute och vevar igen. Den här gången mot grillade hamburgare, som han menar bör stekas.
– Steka. Inte grilla!, säger han bestämt i Nyhetsmorgon.
Ord som direkt får Jenny att reagera:
– Nu får du kanske mer än halva Sverige mot dig!
Men Erik står fast vid sina ord. Han säger att det är "ren kemi" och att hamburgare "ska man steka, inte grilla".
Bråket efter Erik. Videgårds ord
Man märker att långt ifrån alla håller med krögaren. I kommentarsfältet kan man se upprorisk stämning – hamburgare är ett ämne som engagerar!
"Nej gubben", säger en person.
"Ska vi snacka kemi så uppstår maillard effekten på grillen också. Har du aldrig lyckats grilla en burgare?", säger en annan.
Erik tar sig också tiden att svara kritikerna:
"Inte bara Maillard som spelar in. Jämför vikten på burgarna efter stekning och grillning. Maillard har med kolhydrater och aminosyror att göra inte med förlust av vikt och iom det saftighet", skriver han bland annat.
Ja, en het potatis med andra ord. Men Erik rubbar som nämnt inte sin åsikt, enligt honom ska hamburgare stekas, inget annat!
Foto: Skärmdump TV4