Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Beteendet får Erik Videgård att ryta ifrån – Jenny Alversjö helt paff

03 apr, 2023, 05:30 

Erik Videgård fick nog. I Nyhetsmorgon sätter han ned foten.

Annons

Under söndagsändningen av Nyhetsmorgon var det Jenny Alversjö som lotsade tittarna genom förmiddagen. Artisten Chris Kläfford var på besök, Leif GW hade som vanligt sylvassa spaningar och kocken Erik Videgård bjöd på god mat.

Då kom kändiskocken med en skarp varning, som fick Jenny att tappa hakan.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Erik Videgårds oväntade knep i Nyhetsmorgon

Det var ett brett ämne som präglade Erik Videgårds matlagning: lök. Det är ju grundpelaren i många maträtter, men också ett livsmedel många undviker. Ja, det är inte alla som är förtjusta i magont och dålig andedräkt.

Men det här har Erik Videgård sina knep för att undvika. Han visar bland annat hur man kan undvika en vanlig fälla när det handlar om vitlök i matlagning. I mitten av löken finns nämligen en tjockare "stam", den som det växer skott från.

Annons

Erik likställer denna med den hårda mittendelen i en ananas, och berättar att om man skär ur denna, likt när man urkärnar ett äpple, kan man faktiskt slippa magont av vitlök!

Erik Videgård håller en vitlök i sin hand i Nyhetsmorgon
Ont i magen av lök? Erik Videgård tipsar om att prova att ta bort mittendelen.

Det finns all anledning att lita på Erik Videgårds matlagningsknep. Han driver flera framgångsrika restauranger och klassas som en av våra främsta krögare.

Erik Videgårds skarpa varning till Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon

Erik Videgård hade också med sig en skarp varning, och det var nog många där hemma som kände sig träffade. Det är nämligen ett helt vanligt beteende ute i stugorna som får honom att ryta ifrån – att använda en vitlökspress.

– En sak som man aldrig, aldrig, ALDRIG ska göra, är att pressa med en vitlökspress, säger Erik och gestikulerar vilt.

Erik Videgård håller händerna som ett kryss i Nyhetsmorgon
Erik Videgård kan inte understryka sin poäng nog.

– Varför det? Det tror jag medparten av alla gör... säger Jenny Alversjö som blir förvånad.

Erik har självklart belägg för sin varning.

– Då frigör man svavelämnen som gör att det luktar väldigt mycket och du ökar på bitterheten. Gör istället så att du pressar med kniven, och skär upp eller riv den, uppmanar han alla.

– Löken gråter när man gör det.

Foto: TT/TV4

Annons