Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråk efter valet i Nyhetsmorgon - tittarnas ilska

25 jul, 2023, 10:30 
Samuel Björn
Nyhetsmorgon
Under gårdagen gästades studion av Christopher Lund Nissen.

Valet i Nyhetsmorgon väcker reaktioner - och delar tittarna i två läger.

Annons
5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Nyhetsmorgon är en stor del av många svenskars morgonrutin. Hur ens morgon går kan sedan sätta tonen för hela dagen och därför kan programmets innehåll väcka känslor reaktioner hos tittarna.

Igår var ett sådant tillfälle. Nyhetsmorgon gjorde ett val som helt klart livade upp reaktioner hos tittarna och delade upp dem i två läger.

Mårten Anderssons känslosamma intervjun

Nyhetsmorgons sommargäster är ett väldigt uppskattat inslag i morgonprogrammet. Gästerna kan vara alla möjliga dagsaktuella människor och samtalsämnena kan variera mellan högt och lågt.

För några veckor sedan gästade den populära komikern Mårten Andersson studion i en intervju som blev väldigt känslosam.

Det hela grundade sig i ett jobbigt förflutet. 2015 skrev nämligen Mårten Andersson ett inlägg om hur ensam han kände sig.

Annons

– Ensamheten och att inte känna mig vald har varit extra påtaglig. Inga vänner som hör av sig och jag målar allt svart. Längtat extra mycket efter den stora kärleken, en bästa vän att dela livet med men är smärtsamt medveten om att en partner inte ska göra mig hel, skrev han bland annat.

Nu 2023 mår Mårten Mycket bättre, han har träffat sin fru Stanislava Cvetkovic, och de har tillsammans två barn födda 2018 och 2020.

När han i Nyhetsmorgon får frågan om att han nu faktiskt hittat sin familj och nått sin dröm får Mårten att han blir rörd och får svårt att prata.

Programledaren Johan Macéus frågar efter en paus varför han blir rörd och Mårten svarar efter en lång tystnad:

– Kanske just därför, att allt hände. Att man aldrig skulle sluta tro, och våga ha drömmar och visioner. Och att livet kan förändras till det bättre. Jag lever ett jättelyckligt liv, jag har två fantastiska barn och en underbar fru. Det är inte alltid lätt, men jag är väldigt lycklig, berättar Mårten medan tårar rinner ned för kinden.

Mårten Andersson
Mårten Andersson blev känslomässig när han pratade om lyckan med nya frun och barnen.

Ilskan över språket

Gårdagens gäst var den danska stjärnan Christopher Lund Nissen som har gjort succé på Netflix i filmen A Beautiful Life. Han gästade studion för att berätta om sina dubbla karriärer som musiker och skådespelare.

Tillskillnad från Mårten så var det dock inte vad Christopher sa som nu väckt reaktioner hos tittarna, utan snarare hur han sa det.

Annons

I intervjun med Nyhetsmorgon talar nämligen den aktuella skådespelaren på sitt modersmål danska. Något som fått ett gäng tittare att se rött.

"Han förstod inte svenska ordet "självklart". Hur mycket förstod egentligen svenska tittare av hans danska?", kommenterade en person på Instagram.

Två höll med och tyckte att man borde tagit det på Engelska istället.

"Förstod verkligen noll! 😂 Det är väl lättare med engelska för de flesta tänker jag, när ni har danska gäster?", skrev den ena.

Och... "Mycket bättre att ha intervjun på Engelska med internationella gäster. Både för tittarna och gästerna (uppenbarligen)", skrev en annan.

Men alla tittare höll inte med om detta utan Christopher får också uppbackning från några tittare som menade att de inte alls hade några problem att förstå vad den danska stjärnan sa.

"Faktiskt alla orden!", skrev en tittare till frågan kring hur mycket svenska folket skulle fatta av det han sa.

"Hade inga problem.", svarade en annan på samma kommentar.

Ja, det är nog inte första eller sista gången som det danska språket är en vattendelare bland det svenska folket.

Vad tycker du? Hur enkelt har du att förstå våra skandinaviska vänner till söder om oss?

Annons