Bråket Soldoktorn inte vill att tv-tittarna ska se

Soldoktorn "Mikael Sandström" och Lotta Engberg.

Soldoktorn "Mikael Sandström" och Lotta Engberg.

Tv-profilen Mikael Sandström "Soldoktorn" känner stor oro när det nya programmet börjar sändas.

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår
0:60

Efter reklamen: TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

(0:60)

Slå på ljud

"Soldoktorn" Mikael Sandström brukar vanligtvis förknippas med Nyhetsmorgon, men nu är läkaren aktuell i ett annat tv-program. Den folkkära TV4-profilen är en av deltagarna i "The Island" där flera kända svenskar åker till en öde ö där de ställs inför flera tuffa utmaningar.

63-åringen tvingades därmed att lämna sin sambo och programledaren Lotta Engberg för att leva ett betydligt mer krävande liv än vad han är van vid hemma i Sverige.

Soldoktorn berättar i en intervju i podcasten Utforska vården att han rasade i vikt under inspelningen. Sandström gick ner hela åtta kilo.

– Det har varit totalsvält, det är väldigt speciellt och man beter sig inte alls som man tror att man ska göra. Det finns många aspekter, den mentala biten, den rent fysiologiska biten och det finns sjukdomsbiten för de som inte klarar det här, berättar han.

Soldoktorns oro inför nya tv-programmet

Mikael Sandström kom dock hem till Sverige helt oskadd, men känner fortsatt en viss oro. I en intervju med Expressen berättar Soldoktorn att stämningen mellan de kända deltagarna kunde bli frostig och att gräl uppstod under inspelningen som pågick utanför Panama i Stilla havet.

– Det finns nog några gräl, eller gränsfall till gräl där man har olika uppfattning, säger Mikael Sandström som medger oron för vad tv-tittarna kommer få se när programmet nu har börjat att sändas.

– Det är lite nervöst, säger han.

Övriga svenskar som finns med i programmet är skidlegendaren Thomas Wassberg, komikerna Klas Eriksson, artisten Lisa Ajax, mångsysslaren Magdalena Graaf, krögaren Danyel Couet och realitystjärnan Maria Montazami.

LÄS MER: Klippet på Soldoktorn skapar skandal: "Bestört och besviken"

LÄS MER: Soldoktorns hemlighet avslöjad – det hände i början av relationen

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas