Brand i Bingolottos studio – mitt under uppesittarkvällen: "Oj herregud"

23 dec, 2022, 15:12 

Edward Blom försökte bara göra sitt bästa.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?
Bingolottos programledare – minns du alla?

Det blir inte alltid som man hade tänkt sig – speciellt inte när det handlar om så pass långa sändningar, och i det här fallet Bingolotto.

Och snart är det dags för uppesittarkvällen i TV4 där många miljoner står på spel. Det är priser som är allt ifrån resor, presentkort, bilar och ja, allt möjligt nästan.

Artistuppställningen ikväll är väldigt stort. Bland annat kommer Sanna Nielsen och Arvingarna.

"Bandet har uppträtt i programmet vid hela 40 tillfällen genom åren, till vår stora förtjusning. Första gången var redan den 8 februari 1992 – i BingoLottos blott femtonde sändning sedan starten! Sedan dess har Arvingarna släppt 18 skivor och 2019 firade de hela 30 år tillsammans som ett av Sveriges absolut främsta dansband", skriver Bingolotto på sin hemsida om Arvingarna.

Annons

Det kommer såklart bli alldeles underbart.

Men samtidigt har Bingolotto bjudit på ett par skandaler genom åren. I en lång livesändning är det mycket som riskerar att gå fel. Precis så blev det 2018.

Brand i Bingolottos studio – mitt under uppesittarkvällen: "Citat"

Henrik Schyffert, Helena af Sandeberg och Per Andersson gjorde en parodi på Jesu födelse – som inte blev helt populär.

På sociala medier var reaktionerna starka efteråt och det var just svordomar och snuskigheter som fick tittarna att vakna till liv.

Efteråt bad TV4 om ursäkt.

– Jag kan ha förståelse för tittarnas reaktioner och jag kan bara beklaga att det blev som det blev, sa Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV enligt Expressen.

En annan händelse som väckte uppmärksamhet är när Edward Blom tände eld på Bingolotto-studion. Han skulle servera en sorts tysk glögg men spriten fattade eld. Programledaren Marie Serneholt fick panik när det tog eld i ett par servetter.

Annons

– Oj herregud, nu brinner det här. Det är livsfarligt, sa hon i programmet, enligt Expressen.

Lyckligtvis kunde minibranden snabbt släckas men sen eskalerade det hela.

– Mest eld blev det när Ingvar Oldsberg också skulle ösa på sprit men då hade kameran stängts av. Då började det brinna från andra hållet. Det var lite brand här och var, berättade Edward Blom för Aftonbladet.

Annons