Brandsta City Släckers-profilen dyker upp i Nyhetsmorgon – därför är han tillbaka i tv-rutan

16 mar, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar

Brandsta City Släckers ledsångare, Glenn Borgkvist, är tillbaka i rutan.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Brandsta City Släckers gjorde succé när de medverkade i Melodifestivalen 2002 med låten "Kom och ta mig". De hamnade då på en femteplats, men låg på svensktoppen i hela 40 veckor med hitlåten. Och ”Brandsta-klappen”, ja den blev en klassiker bland svenska folket.

De släppte även ett album året därpå som innehöll ett par hits, men sedan blev det tyst ifrån bandet. Men under dagens sändning av Nyhetsmorgon dök plötsligt en av medlemmarna upp igen – ledsångaren Glenn Borgkvist. Men i en helt annan roll.

Brandsta City Släckers Glenn Borgkvist i Nyhetsmorgon

Bandet, som skapades redan 1994, är unikt på så vis att de bär brandkläder på scen, vilket också är deras arbetskläder. Fyra utav fem medlemmar är nämligen brandmän på riktigt.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Och för Glenn har det varit ett tufft dygn. Han är inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst, vilket innebär att han nu arbetar intensivt med den fruktansvärda brand som brutit ut i Ängelholm. Han rapporterar därför om läget i TV4 Nyheterna.

Storbrand i Ängelholm.

Brandman både på scen och i verkliga livet

Larmet om storbranden kom strax efter halv ett natten mot onsdagen. Det som började i ett vårdboende spred sig snabbt och nu har totalt fem sammanlänkande byggnader drabbats hårt, varav en förskola är totalförstörd. Och ännu är branden inte under kontroll.

– Vi har rätt kraftig blåst där ute så vi har en grävare på plats som gräver av så att branden inte ska komma närmare sjukhuset som är den stora fastigheten där, säger Glenn i ett inslag i Nyhetsmorgon.

Annons

I nuläget vet man inte vad som orsakat branden.

– Det är inget som vi kan konstantera just nu, utan det får polisen återkomma med efter sina under sökningar, menar Glenn.

Foto: TT, TV4

Annons