Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjens sista vilja för Ingvar Oldsberg – avslöjandet inför begravningen

16 mar, 2022, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg begravs under onsdagen. Nu avslöjas familjens sista vilja för den folkkäre tv-profilen.

Annons
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgenBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

Tv-profilen Ingvar Oldsberg är en Sveriges mest folkkära tv-profiler genom tiderna. Mest är han känd för att ha programlett "På spåret" tillsammans med domaren Björn Hellberg under många år. Men Oldsberg ledde även populära program som "Bingolotto", "Här är ditt liv" och "Tipsextra".

Under februari nåddes Sverige av det tragiska beskedet att Oldsberg gått bort efter en tids sjukdom och svårigheter. Sommaren 2019 föll profilen så illa att han fick åka in till sjukhus. Där konstaterades det att han slitet av ledbandet i den högre handen. Bara några månader senare bröt han axeln efter ett nytt fall, den här gången i sin lägenhet.

Den 10:e februari somnade tv-profilen in och för några veckor delade hans dotter, Karolina, med sig av sina sista tankar i en dödsannons som publicerades i tidningen Svenska dagbladet.

Familjens sista vilja för Ingvar Oldsberg

”Vår enastående pappa, morfar och livskamrat Ingvar Oldsberg har nått livets ändhållplats och är på väg mot nytt resmål. Du har lämnat oss med stor sorg och oändlig saknad. Vi kommer alltid att minnas dig med ljusa och varma minnen.”

Annons

Under onsdagen den 16:e mars begravs den folkkäre tv-profilen. För Expressen berättar sonen om Oldsbergs tro, som för allmänheten kanske är okänd.

– Han var tvärtemot vad många tror, en ganska religiös person. Han tyckte det var viktigt med kyrka och Gud, men han har inte uttryckt i förväg, några önskningar. Mer än att vi som syskon förstår att alla hans vänner och familj och alla som han kände på ett närmare sätt, är på plats, säger Staffan Oldsberg.

Staffan Oldsberg kommer att arrangera begravningen tillsammans med sina systrar, Karolina och Viktoria. Syskonen hoppas på att minnesstunden ska kunna återspegla den avslappnade och positiva människa som Oldsberg var.

– Att döma av det jag upplevde när jag var med honom på andra begravningar så var det ganska obekvämt för honom när det blev för stelt. Han ville gärna att det skulle vara, i det sammanhanget, något lite upplyftande. Så att det inte bara blev tungt. Han var en väldigt positiv människa som alltid såg en utväg och alltid såg en möjlighet och aldrig grävde ner sig i det djupa, på det viset. Så vi ska försöka att hålla det i den andan, säger sonen.

Foto: TT

Annons