Brister ut i gråt – efter Melinda Jacobs känslosamma bild på bebisen Izadora

31 jan, 2023, 10:00 

Melinda Jacobs delar en bild på den nyfödda dottern som får alla att brista ut i tårar.

Annons

Melinda Jacobs tog ett kliv in i offentligheten 2020, när fallet om Lilla Hjärtat satte hela Sverige i sorg. Det var historian om hennes familjehemsplacerade dotter Esmeralda, som tragiskt gick bort bara tre år gammal.

Nu delar Melinda med sig av känslosamma ord om sorgen efter Esmeralda, som sätter följarna i tårar.

6 saker du inte visste om Melinda Jacobs
6 saker du inte visste om Melinda Jacobs

Melinda Jacobs kamp för Lilla Hjärtat

Berättelsen om Esmeralda har berört hela Sverige, och Melinda har sedan dess jobbat intensivt med att sprida hennes historia för att förhindra att samma sak ska ske igen.

Melinda är familjehemsmamma, vilket innebär att barn som av olika anledningar inte kan vara kvar i sina födelsehem får bo hos henne. Precis det hände med Esmeralda, som kom till Melindas hem när hon var liten bebis.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Kort innan hennes treårsdag fick hennes biologiska föräldrar tillbaka vårdnaden, och tio månader senare hittades hon avliden i hemmet.

Sedan dess har Melinda släppt boken Hon hette Esmeralda: berättelsen om Lilla hjärtat, och fått igenom lagändringen som går under namnet Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – lex Lilla hjärtat.

Melinda Jacobs tillsammans med Lena Hallengren på en pressträff.

Melinda Jacobs bild på bebisen får följarna att brista ut i tårar

När Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson för drygt en vecka sedan meddelade att de välkomnat sin lilla dotter till världen var det många som blev rörda. Hon hade nämligen fått namnet Izadora Elisabeth Esmeralda.

Nu delar Melinda en bild på Instagram som återigen väcker starka känslor hos följarna. Det var på treårsdagen efter Esmeraldas bortgång som hon valde att besöka hennes gravplats, tillsammans med Izadora. Det visar hon även bild på.

Annons

"Jag står vid din minnessten idag med lilla Izadora. En vecka och tre dagar gammal. Livet gick vidare fast jag för drygt tre år sen trodde det va omöjligt. Hon är ett kärleksfullt exempel på att lycka kan existera trots att hjärtat en gång varit i smulor bara vi har mod att våga. Jag saknar dig varje minut älskade Esmeralda" skriver Melinda Jacobs.

Det är tydligt att det tragiska fallet än idag väcker känslor. I kommentarsfältet samlas i skrivande stund över fyra tusen människor som uttrycker sin sorg.

"Jag börjar gråta när jag läser det här. Så fint skrivet. Blir helt förkrossad när jag tänker på vad det vackra lilla flickebarnet utsattes för (utanför din makt). Tack för allt du gjorde för henne" Skriver en person.

"Usch kan aldrig hålla mig ifrån tårar då du skriver. Fruktansvärt fina fina du Melinda. Stort grattis igen till ert lilla liv, hon kommer att bli något stort med en mamma som du" Kommenterar en annan.

Foto: TT

Annons