Camilla Läckberg och Martina Haag i rättslig konflikt

Camilla Läckberg och Martina Haag har hamnat i blåsväder, bokstavligen talat. Nu stämmer de flygjätten.

Slå på ljud

Förra året tog författarna Camilla Läckberg och Martina Haag flyget till Italien för att inspireras medan de skrev filmmanus ihop.

Efter några härliga dagar av jobb och vinkvällar på balkongen i den italienska värmen var det dags för hemfärd. Men under flygresan hem stötte de på problem.

Camilla Läckbergs och Martina Haags problem under resan

När de mellanlandade i Tyskland hade ett kraftigt oväder dragit in över landet, vilket gjorde att de flesta avgångarna tvingades ställa in, även Camillas och Martinas flyg till Stockholm.

LÄS MER: Camilla Läckbergs framtidsbesked med maken Simon Sköld: "Om det fungerar"

Lufthansa, som var flygbolaget de åkte med, bokade om författarnas flygbiljetter till klockan 06.00 morgon därpå, en försening på drygt nio timmar – något som varken Camilla och Martina ansåg vara acceptabelt.

Martina Haag och Camilla Läckberg stämmer Lufthansa

I augusti förra året stämde de flygbolaget. De yrkade på 4000 kronor i ersättning med ränta, en schablonersättning vid flygförseningar, samt 2655 kronor vardera i ersättning för rättegångskostnad.

Lufthansa bestred kravet, men medgav en ersättning på 600 kronor vardera för rättegångskostnaderna.

I torsdags avslog tingsrätten ekonomisk kompensation till författarna och dömde till flygjättens fördel, eftersom väderförhållandena som rådde den aktuella dagen inte var något som Lufthansa kunde styra över.

– Jag tyckte inte Lufthansas bevisning var så himla stark. ”Extremväder” skulle jag ta med en nypa salt. Det var lite lätt regn, säger Marie Bexelius, Camillas och Martinas juridiska ombud, till Aftonbladet.

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Madeleines livvakt räddade livet på kvinna på lyxrestaurang på Östermalm!

LÄS MER: Anni-Frid och Agnetha bryter tystnaden – sanningen om återföreningen med ABBA

LÄS MER: Bianca Ingrossos utseendeförändring – Pernilla Wahlgren berättar sanningen