Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Camilla Läckberg öppnar upp om hemligheten – skapar irritation: "Varit tyst länge"

12 jun, 2024, 13:00 
Albin Bramstedt
Camilla Läckberg.
Camilla Läckbergs inlägg blev hett debatterat.DN, Karin Törnblom
Nu har Camilla Läckberg öppnat upp om en stor hemlighet – flera reagerar på de starka orden.
Annons
Camilla Läckbergs miljonregn! Så mycket tjänar honBrand logo
Camilla Läckbergs miljonregn! Så mycket tjänar hon

Hon är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Camilla Läckberg slog under 2000-talet igenom och blev en storfavorit Sveriges bokkretsar. Hon fick sitt genombrott 2003 med romanen "Isprinsessan", som sålde väldigt bra för att vara en debutbok.

Många av hennes deckare utspelar sig i Fjällbacka på västkusten, där Camilla själv är född, och är kända som Fjällbacka-serien. Serien består av totalt tio romaner.

Camilla Läckberg.
Stjärnförfattaren har sålt över 30 miljoner böcker.Nicklas Thegerström/DN/TT

Förutom dessa har hon publicerat två novellsamlingar, två kokböcker och barnböckerna om "Super-Charlie". Totalt har hon sålt över 30 miljoner böcker.

Annons

Det är uppenbart att Camilla är en person som verkligen tycker om att skriva av sig. Nu i veckan stod hon nämligen för ett långt inlägg på sitt Instagram-konto – som väckte reaktioner.

"Anledningen kan nog bäst benämnas uppgivenhet"

I söndags var det EU-val, vilket säkert många vet om. Resultatet överraskade kanske många och vissa partier fick betydligt fler eller färre röster än under senaste valet.

Nu har Camilla tagit bladet från munnen och kommenterat situationen.

"Varit tyst länge från mig om politiska frågor trots att jag tidigare ofta gett tydligt uttryck för hur jag ser på en del saker i svensk politik. Anledningen kan nog bäst benämnas uppgivenhet. Mitt politikerförakt är numera stort, djupt och överskrider partigränserna".

Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg kommenterar situationen på Instagram.Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Hon fortsätter:

Annons

"Det känns som att ingen i politiken längre genuint vill arbeta för landets bästa. Istället handlar politiken i Sverige om att klamra sig fast vid makt, skaffa sig personliga fördelar, och i princip vara beredd att slänga vilka ideal som helst åt sidan för att själv tjäna på det", skriver Camilla.

Det är ett långt inlägg där Camilla kritiserar Sveriges politiker i allmänhet, och Sverigedemokraterna i synnerhet.

Engagerade följare kommenterade inlägget

Efter kritiken mot SD avslutar Camilla med meningen "det ger mig hopp" och åsyftar att svenska folket valde bort partiet i EU-valet.

Annons

Kommentarerna till inlägget lät inte vänta. Flera upprörda följare gav sin åsikt till författarens politiska text.

"Camilla håll dig till dina böcker som jag tycker är mkt bra har läst dom alla. Men snälla politk är inte din starka sida", säger ett annat.

Men det fanns även många konton som höll med Camilla.

"Jag brukar inte varken gilla eller kommentera "kändisars" insta, men nu var jag tvungen för nu slog du huvudet på spiken", kommenterar en avsändare.

"Oj vad du skriver det jag tänker och känner. Som att det är en ”lek” att styra vårt land. Man vill bara säga: SKÄRP ER!!", skriver ett fjärde konto.

Foto: DN, Karin Törnblom, Jeppe Gustafsson, Nicklas Thegerström, TT

Annons