Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camilla Läckberg rasar mot SVT-profilens beteende i sändning: “En attack”

25 aug, 2022, 16:00 

Nu berättar deckardrottningen om missnöjet efter att hon deltagit i SVTs succéprogram.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

I programmet Min sanning på SVT gästar aktuella svenskar Anna Hedenmo för ett djupgående samtal om dess liv och karriär. I år gör Hedenmo sin åttonde säsong, och programmet blir större än någonsin när det görs dubbla säsonger och får förstärkning i form av Kristian Luuk.

Men det är inte alla som trivts i den intima och blottande intervjusoffan. Nu berättar Camilla Läckberg för Svensk Damtidning om det stora missnöjet efter att hon gästade programmet.

Omdebatterade frågan

I fjol var Camilla Läckberg rejält omskriven i media efter att hon gett sig in i en ny bransch. Hon var med och startade vårdkoncernen Hedda Care tillsammans med bland annat PR-konsulten Christina Saliba, en privat vårdklinik belägen på Östermalm.

Det fördes en intensiv debatt i media, och kritiker menade bland annat att priserna för ett vårdbesök var allt för höga, och enbart riktar sig mot en exklusiv kundkrets.

Christina Saliba och Camilla Läckberg
Christina Saliba och Camilla Läckberg

Detta ämne togs upp av Anna Hedenmo i Min sanning, som konstaterade att det var väldigt dyrt att besöka Läckbergs mottagning. Hon fortsatte med att läsa upp vad det kostar, ett gynekologbesök för 2 500 kronor, och ett besök hos en barnläkare för upp emot samma prislapp.

Annons

– Vi är inte exceptionellt dyrare än andra privata läkarmottagningar. vi har stora kostnader. Vinstmarginalen är inte enorm, svarade Läckberg.

Vidare fortsatte Hedenmo att prata om Hedda Care, och frågar bland annat varför hon väljer att öppna en mottagning enbart för de som har mest pengar. Hon ifrågasätter dessutom att namnet på vårdcentralen kommer från Hedda Andersson, Sveriges första kvinnliga läkare vars syfte var att ge fattiga vård.

"En attack"

Det har nu gått mer än ett år sedan intervjun, och Camilla Läckberg berättar nu för Svensk Damtidning hur hon egentligen kände när hon satt i intervjustolen framför Anna Hedenmo. Det var efter halva programmet som samtalet kom in på vårdmottagningen, och då hände något, menar hon.

– Jag kände att jag satt i arkebuseringsbåset och stämningen helt förändrades, så skulle jag bara sitta och försvara mig själv.

Att Min sanning var ett program som ställer kritiska frågor var Läckberg beredd på inför hennes medverkan, men inte på det sättet det skedde.

Annons

– Min sanning ska ju vara lite sådär, men jag kände att det spelar ingen roll vad jag säger för att man har bestämt sig från början för en åsikt och det är den man vill hamra in. Jag kände mer att det var som en attack än en fråga, säger Camilla.

– Det var nog min hittills enda erfarenhet av att känna den känslan. Att det spelar ingen roll vad jag säger, det är ingen som lyssnar på vad jag säger över huvudtaget. Jag ska ställas till svars, för en åsikt som nån har.

Camilla Läckberg i Min sanning.

SVTs svar på kritiken

Camilla berättar att hon framför synpunkterna till SVT. När Svensk Damtidning når kanalen kommenterar SVT att frågorna som ställdes till henne var självklara att ta upp, med anledning av den debatt som förts i media tidigare.

Annons

"Innan Camilla Läckberg medverkade hos oss hade det förts en diskussion i media om Hedda Care och om de Covidtest som företaget sålde. Därför var det självklart för oss att också ta upp den tråden i intervjun.

Frågorna hon får i Min sanning. som handlar om Hedda Care är välresearchade och journalistiskt relevanta. Inför inspelning kontaktar vi alltid våra gäster och berättar kring vilka teman intervjun kommer kretsa.

Den infon fick också Camilla Läckberg. När hon kom till vår studio visste hon att några av frågorna skulle handla om Hedda care och hennes entreprenörskap."

Anna Hedenmo och Camilla Läckberg i Min sanning.

Foto: TT/SVT

Annons