Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camilla Läckbergs miljonrevansch – efter Leif GW Perssons elaka hån

28 jun, 2022, 08:19 
Leif GW Persson och Camilla Läckberg

Leif GW Persson har öppet hånat deckardrottningen Camilla Läckberg – som nu ger svar på tal.

Annons
Camilla Läckberg och Simon Skölds kärlekssagaBrand logo
Camilla Läckberg och Simon Skölds kärlekssaga

Camilla Läckberg, 47, är en av Sveriges kändaste författare och brukar beskrivas som en deckardrottning. Åren har dessutom gjort henne rik och hon är god för flera miljoner.

Bolaget Camlac AB omsatte i år 44 402 000 kronor. Trots att omsättningen sjönk från föregående år, 60 miljoner kronor, så ökade vinsten med en miljon och landade på 22 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

Nyligen sålde hon och pojkvännen Simon Sköld, 35, sin lyxvåning på Södermalm och flyttade till en villa i Enskede för 16,8 miljoner kronor. Paret är även klara med totalrenoveringen av drömhuset Villa Lumos i Tyresö, där de bor emellanåt.

Camilla Läckberg och Simon Sköld
Camilla Läckberg och maken Simon Sköld behöver inte oroa sig för ekonomin.

Leif GW Perssons elaka hån

Samtidigt har hon fått kämpa för att komma dit hon är i dag. För 15 år sedan fick hon hård kritik av bland andra Leif GW Persson, 77, som beskrev hennes sätt att skriva som ”Nicke Lilltroll pratar”.

Annons

I dag är hon den svenska levande författaren som sålt allra flest böcker. I en intervju med Expressen beskriver hon det som en revansch, trots att hennes böcker fortfarande kategoriseras som ”skräplitteratur” ibland.

– Jag är både en väldigt tävlingsinriktad person, och en person som älskar känslan av att ha fått revansch. Jag blir fortfarande emellanåt avfärdad som ”skräplitteratur” men med 30 miljoner sålda böcker så är det oavsett oerhört många fler som älskar det jag gör. Och den kärlek jag får från läsare är den bästa belöningen, säger hon till tidningen.

Leif GW Persson
För 15 år sedan riktade Leif GW Persson hård kritik och beskrev Camilla Läckbergs sätt att skriva som ”Nicke Lilltroll pratar”.

Camilla Läckbergs beslut i sommar

I sommar kommer Camilla Läckberg dra av på taktpinnen en aning och koppla av. Och semester har författaren verkligen förtjänat efter alla år av slit!

Annons

– Jag ska ha min första ”lediga” sommar på 20 år. Det är första gången som jag inte haft en deadline efter sommaren, utan istället skrivit färdigt manus innan sommaren till ”Gökungen”, min elfte bok i Fjällbackaserien. Dock kommer det bli en del redigeringsarbete, men det lämnar ändå mycket plats för läsande och att koppla av.

Bröt reglerna – för att träffa sin älskarinna!

Bröllopsplanerna med Simon Sköld

Dessutom vankas det bröllop med maken Simon Sköld. Paret gifte sig på sitt lantställe 2017, men ville inte vänta på hindersprövningen och blev därför inte gifta rent juridiskt, vilket Svensk Dam tidigare skrivit om.

Bröllopsresan gick till New York och paret passade då på att gifta sig på pappret. I höst är tanken att de ska åka till USA igen för att förnya sina bröllopslöften. Den här gången i festglada Las Vegas.

Älskar dig mitt hjärta och tiden går så galet fort, 5 år har vi varit gifta och det är bara början. Du är bäst och jag älskar dig”, skrev Simon Sköld på Instagram i samband med parets bröllopsdag den 17 juni.

Foto: TT, Instagram

Annons