Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldt lurad av SVT – fanns inga tecken: "Hade ingen aning"

16 nov, 2023, 06:30 

Carina Bergfeldts framtid på SVT stod på spel.

Annons

Det var för två år sedan som Carina Bergfeldt sände sitt första avsnitt av den självbetitlade talkshowen. Den visade sig gå hem i stugorna, och nu rullar den femte säsongen på SVT.

Men det inte många vet är att det hela började med att Carina lurades av kanalen – och allt spelades in.

Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjandeBrand logo
Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjande

Carina Bergfeldt grundlurad av SVT – allt filmades

Låt oss ta det från början. Fredagsunderhållningen på SVT bestod av talkshowen Skavlan, och hade gjort det i över tio år. På andra sidan jorden hade Carina Bergfeldt precis tackat för sig efter fyra år som utrikeskorrespondent i Washington D.C.

Nu var det dags för nya äventyr. Året var 2020, och Carina bjöds in som gäst till Skavlan tillsammans med bland andra Rolf Lassgård. Men i själva verket blev hon lurad av Fredrik Skavlan och redaktionen på SVT.

Annons

Fredrik hade nämligen en baktanke med det hela. Carina var där på audition, eftersom han planerat att ta en paus och letade efter en vikarie.

I ett mejl till Aftonbladet har han berättat:

– När Carina var gäst i ”Skavlan” var hon också där på en audition vilket hon inte visste om. Vi i redaktionen misstänkte nämligen att hon var som skapad för uppdraget. Och det var hon!

– Jag hade ingen aning om att jag i själva verket var på audition, att Fredrik och hans team funderade på att erbjuda mig jobb som hans vikarie, och sedermera efterträdare, har Carina skrivit på Instagram.

Fredrik Skavlan,Rolf Lassgård, Carina Bergfeldt under inspelning av Skavlan
Programmet som i själva verket var en audition!

Fredrik Skavlans hyllar efterträdaren Carina Bergfeldt

Ja, Carina fick som sagt vikariatet, som sedan blev en fast plats i tablån då Skavlan meddelade att han tackar för sig efter pappaledigheten.

Annons

Anledningen till att pausen blev ett permanent avslut beror också mycket på Carina.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt, skrev Fredrik Skavlan när han tackade för sig.

Och snacka om att det hela var en lyckad kupp. Programmet rullar på som tåget, och är som sagt inne på sin femte säsong. Men ännu har inte Carina landat sin drömgäst: Prins Daniel.

Däremot fick hon ju en exklusiv intervju med honom i SVT inför hans 50-års dag – så det är ju plåster på såren om något.

Foto: SVT

Annons