Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet för Carina Bergfelt – totalt krossad efter floppen

10 nov, 2023, 06:00 
AvGabriella Hall
Stora luckor präglar Carina Bergfelts relation med programmet.
Annons

Efter två raka förluster rykte Bergfeldt från programmet. Två år senare står hon ännu en gång utklassad. Denna gång beror det däremot inte på bristande kunskap, snarare svenska folkets intresse.

Jonatan Unge efter Carina Bergfeldts fråga: ”Ångrar jättemycket…”Brand logo
Jonatan Unge efter Carina Bergfeldts fråga: ”Ångrar jättemycket…”

Programmet deltagarna sätter sina kunskaper på prov är tillbaka i rutan. Den 3 november var det premiär för den 34:e säsongen av På spåret, något som inte många missade.

I fredags förra veckan var nämligen över två miljoner människor bänkade framför rutan, med frågan "vart är vi på väg?" ekandes i huvudena.

Annons

Carina Bergfelt i På spåret

Tillsammans med Marcus Oscarsson ställde Carina Bergfeldt upp i frågesportprogrammet för två år sedan. Journalistduon tvingades tyvärr lämna kupén och hela tävlingen efter sin andra omgång och förlust.

De förlorade revanschmatchen med ynka två poäng, ett ganska bra resultat jämfört med premiärmatchen där de blev totalt överkörda.

Journalistduon hade kanske helst sopat sin resa i På spåret under mattan.

Med vissa kunskapsluckor blev Carinas tid i programmet kort och smärtsam. Men i början av samma år som Bergfeldt ställde upp i programmet fick hon sin egna talkshow, på Skavlans sändningstid. Kanske blev fallet i På spåret extra långt just därför.

Annons

Talkshowen har fortsatt rulla och samma dag, som programmet med Kristian Luuk och Fredrik Lindström i spetsen startade, satte sig även Carina i soffan för första gången för säsongen.

Bra siffror för Carina Bergfeldt – men långt ifrån toppen

Med drygt 1,1 miljoner (1 130 000) tittare hamnar Carina Bergfeldt på tv-toppens prispall. Med ungefär hundratusen flera tittare än Allt för Sverige (1 046 000) intar hon en stabil andraplats. Hon är däremot långt ifrån den absoluta toppen.

Annons

Avståndet mellan Carinas talkshow och förstaplatsen går att likna med fallhöjden efter hennes insats i På spåret, programmet som hon varken lyckas vinna i eller över.

På Spåret sopa mattan med Carina Bergfeldt.

Säsongsstarten av På spåret sågs ju av över två miljoner (2 051 000) människor. Därav står programmet som överlägsen vinnare av förra veckans kamp om tv-tittarna.

Tittarsiffrorna mättes mellan 30/10–5/11 och utesluter nyhetsprogram, samt program under tio minuter. Källa: MMS.

Foto: Skärmavbild/SVT/Carina Bergfeldt, Jari Kantola/TT

Annons