Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carina Bergfeldt utskälld av SVT – tittarna reagerar

12 jan, 2022, 08:00 

Carina Bergfeldt är känd för att ta vågade beslut i sin yrkesroll.

Annons
Här bryter Carina Berg ihop efter starka orden om svåra gravidkampenBrand logo
Här bryter Carina Berg ihop efter starka orden om svåra gravidkampen

cJournalisten Carina Bergfeldt hade sitt stora genombrott i SVT när hon bevakade valet i USA som utsänd korrespondent. Hon hyllades av tv-tittarna för sina tydliga och välarbetade analyser och ibland lite unika infallsvinklar.

Sedan dess har mycket hänt i Carinas liv. hon har flyttat hem till Sverige, fått en son och snart inleds andra säsongen av hennes intervjuprogram som rätt och slätt döpts till Carina Bergfeldt.

Men den självsäkra och rutinerade reportern har också gjort sina misstag. I ett inlägg på Instagram berättar hon om ett avvikande från klädkoden för reportrar – som resulterade i en smäll på fingrarna från SVT.

På bilden ser vi Carina i livesändning där hon har en kavaj över en t-shirt med pandabjörnar på.

”För fem år sedan idag skrev jag någon slags tevehistoria genom att gå live i Rapport - från FN-skrapan - i en panda-t-shirt.” skriver hon till inlägget.

Talkshow med journalisten och författaren Carina Bergfeldt. Gäster med spännande historier intervjuas av tv-profilen som publiken lärt känna som SVT:s USA-korrespondent.

”Jag tyckte att den var fin, men tio minuter efter sändning hade jag fått mejl, sms och telefonsamtal från olika chefer på SVT som förklarade att den där, den har jag aldrig i rutan igen.Andemeningen var att ”ingen lyssnade på vad du sa, alla tittar på pandorna”. De hade ju rätt, och sedan den dagen klär jag mig mer modest.” fortsätter hon.

Annons

Carina stöttas av följarna

I kommentarsfältet får hon istället hejarop för sitt val av klädsel.

”Panda 4 ever” skriver branschkollegan Alexandra Pascalidou i en kommentar.

”För det första tycker jag att tröjan är fin och att cheferna hade helt fel i antagandet att en ändå neutral panda-t-shirt skulle ta allt fokus från det du säger. Vad tror de om oss tittare egentligen? För det andra älskar jag ditt sätt att hantera situationen och dela händelsen med oss” skriver en annan följare.

”När det är du som rapporterar kan man inte undgå att lyssna, samtidigt som man gillar pandorna!” skriver en tredje.

Annons