Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Marcus Oscarssons ärliga ord om Carina Bergfeldt – efter katastrofförlusten i På spåret

29 nov, 2021, 15:00 
AvIndra Nordemar
Marcus Oscarsson och Carina Bergfeldt har totalsågats efter deras insats i På spåret. Nu avslöjar TV4-profilen den verkliga relationen till SVT-konkurrenten.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Under fredagen hade långköraren På Spåret premiär för sin 32:a säsong, och likt de senaste tio säsongerna är det Kristian Luuk och Fredrik Lindström som håller i trådarna.

Men givetvis tar nya deltagare plats i de ikoniska På spåret-kupéerna, och årets upplaga rivstartade med två dunderpar.

I den första matchen tävlade journalisterna Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson mot artisten Jason Diakité och kändiskocken Marcus Samuelsson.

Marcus Oscarsson avslöjar relationen till Carina Bergfeldt

Inför premiären gästade Marcus Oscarsson Nyhetsmorgon, där erkände han att han var nervös inför vad som komma skall, samtidigt som han också var uppspelt då han följt På spåret ända sedan barnsben.

– Jag brukar ju tacka nej till såna här typ av saker. Men just På spåret kändes som en festlighet. Det här har jag ju sett ända sedan jag var jätteliten och satt med mamma och pappa hemma i tv-soffan och hängde med på de här tågresorna.

Annons

Marcus är en erkänd TV4-profil samtidigt som Carina Bergfeldt är en framstående profil från SVT, men trots konkurrensen mellan dem i deras vardagliga arbete ska de ha lyckats hålla sams under säsongen.

– Det var jättekul, inte minst för att jag gjort det här tillsammans med Carina Bergfeldt. Det var en person som jag faktiskt aldrig har träffat tidigare, men hon var lika rolig och fartfylld som jag hade förväntat mig.

Steffo Törnquists pik till Carina Bergfeldt inför På spåret

Steffo Törnquist var en av programledarna under Nyhetsmorgon-sändningen, och skämtsam som han vanligtvis är passade han på ett ställa en något retsam fråga till Marcus, med en pik till SVT-konkurrenten.

Men var hon verkligen smart? Kunde hon grejer?

– Alltså det luriga med det här är, lika rolig och trevlig som hon är, lika exakt är hon som mig när det gäller kompetensprofil. Vi har ju fokus på politik, och framför allt amerikansk politik. Så jag hoppas ju nu att det bara bli frågor om amerikanska presidenter, svarade Marcus skrattandes.

Annons

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas efter På spåret

Några frågor om amerikanska presidenter kom aldrig under premiäravsnittet, och det slutade med en totalförlust för Marcus och Carina. I slutet av programmet hade de samlat ihop 18 poäng, vilket kan bli säsongens sämsta siffra. Förra året hade inget lag lägre än 20.

Under helgen har det favorittippade paret sågats i sociala medier.

”Började morgonen med att se gårdagens På spåret. Jag är helt häpen över den genomusla allmänbildning som uppvisades av Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson. Riktigt pinsamt.”, var en av alla kritiska kommentarer.

Foto: TT

Annons