På spåret görs om – Kristian Luuk avslöjar stora förändringen!

På spåret görs om – Kristian Luuk avslöjar stora förändringen!

Bo Håkansson BHÅ

På fredag är det premiär för På spåret och den nya säsongen väntas bjuda på en hel del överraskningar – och förändringar! Nu berättar Kristian Luuk.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

På fredag den 26 november har det omåttligt populära frågesportprogrammet På spåret premiär. Och den 14:e säsongen får ett helt nytt moment, samtidigt som ett annat tas bort.

Omgörningen väntas få både ris och ros. Sett till tidigare ändringar i långköraren har tittarna både jublat och rasat.

– En del kommer säkert tycka att det är fruktansvärt att vi tagit bort årtalsfrågan, säger programledaren Kristian Luuk till TT.

Nytt moment införs och ett annat ryker i På spåret

I den nya kategorin "Närmast vinner" får lagen se en händelse på film, de ska sedan pricka ut på en karta var denna händelse utspelar sig.

– Det görs med hjälp av raffinerad teknik från SVT:s grafiska avdelning i Växjö där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi delar ut tre poäng till den som är närmast, säger Kristian till nyhetsbyrån.

Men trots att vissa eventuellt kommer vara kritiska till det nya momentet konstaterar Luuk att programmet i genomsnitt hade 2,7 miljoner tittare under förra säsongen. Och troligtvis kommer ungefär lika många svenska bänka sig i tv-sofforna även detta år.

Kristian Luuk avslöjar – överraskningar i nya På spåret

Även årets deltagare har många delade åsikter om. Den konstellation som väckt flest reaktioner är Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson.

– Vi tyckte att det var roligt att de kom från olika kanaler och har lite olika profil som politiska kommentatorer. Det är ett roligt möte, vi testade dem ihop och de klickade bra, det kändes klockrent!, menar Kristian.

Och den nya säsongen väntas bjuda på en hel del överraskningar, framför allt från ett av lagen. Men Kristian vill inte av avslöja vilket par det handlar om.

– Jag kan inte säga vilka det är för det skulle ”spoilra” lite, men det är ett par som är liksom "Va?! Shit, vad fasen hände?!". De är så bra, alltså både kunskapsmässigt och underhållningsmässigt.

Kristian Luuk om framtiden som programledare i På spåret

Parhästarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström har hållit i trådarna i På spåret i över tio år. Kristian har tidigare hintat om att programledarrollen inte är något han vill anta hur länge som helst, men hans åsikt verkar ha skiftat.

– Problemet är att de senaste åren av någon anledning har varit roligare än på länge, det ”levlade” upp. Kanske har det att göra med att vi kan fokusera på detaljer, på att göra programmet ännu bättre och roligare och vi märker också att det är en tydlig trend att yngre börjar titta på programmet.

Foto: Foto: Bo Håkansson/SVT, TT

LÄS MER: Steffo Tönquists och Jenny Strömstedts verkliga relation bakom kulisserna – det tittarna inte får se

LÄS MER: Peg Parneviks ärliga ord om att få ett till småsyskon: "Känns riktigt hemskt"

LÄS MER: Peter Forsberg och hustrun Nicole Nordin om svåra gemensamma beslutet – tycker synd om sonen