Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Tönquists och Jenny Strömstedts verkliga relation bakom kulisserna – det tittarna inte får se

23 nov, 2021, 20:00 
AvIndra Nordemar

Jenny Strömstedt har varit Steffo Törnquists parhäst i Nyhetsmorgon i 16 år. Och i dag är deras relation minst sagt unik.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

I hela sexton år har Nyhetsmorgon-veteranerna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist varit en favoritduo hos tittarna. I rutan kompletterar de varandra men under åren som kollegor har de även skapat ett starkt band till varandra utanför studion.

– Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjligt. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå, har Steffo berättat för Hänt.

Steffo Törnquists och Jenny Strömstedts första sändning ihop

Förr året fyllde TV4 30 år, och under Nyhetsmorgon den dagen var det inga mindre än parhästarna Steffo och Jenny som ledde programmet.

Dagen till ära passade de på att se tillbaka på sin första sändning tillsammans. Och det är inte mycket som ändrats sedan dess.

Steffo skojar ofta till det med Jenny under sändningarna, och det gjorde han även då.

Annons

Det var Jennys allra första sändning med Nyhetsmorgon, och Steffo ville då göra Jenny lite extra nervös och bestämde sig för att lura henne.

– Vi har kört 16 år eller något ihop, och vår första sändning minns jag hur jag sa till dig att trissmomentet var så svårt. Du höll på att göra i brallan, du gick på det, sa han i Nyhetsmorgon under 30-årsfirandet.

– Ja, du var jättedryg kommer jag ihåg, sa Jenny varpå Steffo svarade:

– Ja, det är klart jag var. Nej, jag var inte alls dryg. Du höll på med de där barnprogrammen, men du ett jädra socialt patos, vilket sen ledde till att du gjorde samhällsorienterade program. Då var du inte gammal.

Steffo Törnquists och Jenny Strömstedts verkliga relation

Steffo och Jenny har kommit att bli varandra så pass nära att de även tänker lika när de klär sig för dagen. Flera tittare har hört av sig till tv-profilerna och undrat om det matchar varandra med flit.

Annons

Men Steffo har förklarat att så faktiskt inte är fallet.

”Får frågor om Jempa och Moi medvetet färgmatchar inför sändningar. Svaret är NOOO! Ändå synkar det nioochenhalv gånger av tio. Vetefan hur det går till.”, har han skrivit på Instagram.

Steffo har varit på kanalen längre en Jenny, och han har flera gånger hintat om att tiden kanske snart är kommen för honom att tacka för sig – om det inte vore för Jenny.

– Hade det inte varit så att jag och Jenny hade så kul i Nyhetsmorgon hade jag slutat tidigare.

Foto: TT

Annons