Steffo Törnquists framtidsbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon

Steffo Törnquists framtidsbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist är en av Sveriges mest älskade programledare och har varit ansiktet utåt för Nyhetsmorgon i över 16 år. Men allt har sin tid och nu funderar han på att lämna TV4 och sin roll framför kameran.
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Steffo Törnquist, 65, har varit en del av TV4 sedan 90-talet, och genom åren har han blivit en av landets mest folkkära tv-profiler.

Mest känd är han för sin programledarroll i Nyhetsmorgon. I över 16 år har han underhållit och förmedlat nyheter till tittarna på morgnarna. Ofta gör han det tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, och duon har kommit att bli riktiga favoriter bland svenska folket.

Men nu kanske det inte är långt kvar tills tittarna får vänja sig vid någon annan vid Jennys sida.

Pensionen närmar sig

I år fyller Steffo 65 år – en ålder som många förknippar med pensionen. Och även Steffo börjar se slutet på hans tid framför kameran.

LÄS MER: Tittarnas ilska efter Steffos misstag i direktsändning: "Fy på dig"

Men än blir tittarna inte av med honom.

– Jag blir nog kvar i Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, det vill säga ett och ett halvt år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger han till Hänt.

Sedan får vi se om det faktiskt blir så.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul.

Försvinner inte från rampljuset

Om nu Steffo skulle försvinna från programmet, så betyder det inte att det är det sista vi hör eller ser från honom.

Han har länge haft ett intresse för att skriva böcker och nu när han inte gjort det på nära fem år har han "urmånga idéer". Steffo är dessutom känd för att vara en riktigt livsnjutare, så att pensionera sig blir nog inga problem.

– När jag lägger av med TV är planen att sitta med halmhatt och pipa på nån balkong, säger han till Hänt och fortsätter:

– Och så vill jag jaga lite mer och brottas med eventuella hundvalpar och barnbarn.

Foto: Instagram/Steffo56

LÄS MER: Antikrundan-profilen fördes akut till sjukhus – berättar: ”Sekunder från att dö”

LÄS MER: Nya unika semesterbilder på kungen och drottningen från Sollidens slottspark – se här!

LÄS MER: Deltagarna i Let's Dance återförenas – utan Carola