Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts besked om egna talkshowen på SVT – vädjan till tittarna

17 okt, 2023, 07:30 

Nu kommer Carina Bergfeldt med ett framtidsbesked.

Annons

Det var 2021 som Carina Bergfeldts självbetitlade talkshow hade premiär på SVT. Hon fyllde luckan i tablån efter legenden Fredrik Skavlan, och det gick minst sagt hem i tv-sofforna.

Nu kommer journalisten och författaren med ett besked om programmets framtid. Dessutom har hon en vädjan till alla tittare.

Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla årBrand logo
Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla år

Carina Bergfeldts stora karriärbeslut – efter flytten från USA

Innan Carina Bergfeldt axlade rollen som talkshow-programledare bodde hon i USA, där hon var utrikeskorrespondent för SVT:s räkning i Washington D.C. Där levde hon ett fartfyllt liv – ständigt kantat av nyhetspuls. Men 2020 tackade hon för sig och flyttade hon tillbaka hem till Sverige. Hon stod i valet och kvalet när det kom till karriären, och ventilerade när hon i januari samma år gästade Skavlan.

Annons

– Hur går man vidare efter att ha jobbat med att intervjua Donald Trump i ovala rummet? När jag var med i Skavlan svarade han att ”man skaffar sig en talkshow”, och vi skrattade åt det, har hon sagt till SVT.

Då var framtiden ännu ett oskrivet blad, och det fanns inga planer på att skämtet faktiskt skulle bli sanning. För bara ett par månader senare lät kanalen meddela att Carina var deras nya fredagsunderhållning.

Tom Hanks intervjuas av Carina Bergfeldt
Carina har redan fått med riktiga tungviktare i programmet, som Hollywood-stjärnan Tom Hanks.
Annons

Carina Bergfeldts framtidsbesked om egna talkshowen

Ja, det hela skulle visa sig gå så bra, att vad som egentligen var en paus från Fredrik Skavlan blev ett permanent avsked.

Han såg helt enkelt att framtiden låg i trygga händer, med Carina i spetsen:

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt, sa han när han meddelade att han lägger ned.

Fredrik Skavlan med prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, Adele och Jamie Oliver
Skavlan gjorde intervjuer med några av de största under sin tid. Han fick dessutom en av få intervjuer med prinsessan Madeleine och Chris O'Neill 2015.

Nu har Carina Bergfeldts program sänts ett par säsonger, och på Instagram kommer hon med ett framtidsbesked: inspelningarna kickar snart igång igen! En underbar nyhet för alla tv-tittare.

Dessutom har hon en vädjan till alla som gillar programmet:

"Vi är tillbaka! Och vi vill att just DU ska vara publik. Ta med några kompisar och gör det till en helkväll."

Foto: TT

Annons