Carina Bergfeldts oväntade pengasmäll – tvingas betala över 100 000 kronor

WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Carina Bergfeldt hade väntat sig en kostnad, men kanske inte SÅ mycket...

Slå på ljud

Carina Bergfeldt och hennes man har nyligen köpt hur och på Instagram delar hon med sig av hela processen. Hon har delat med sig av kommande och påbörjade renoveringar samt till viss del den ekonomiska biten.

I ett av hennes senaste inlägg framgår att det inte är bara själva huset som kostar pengar, det tillkommer lätt en hel del kostnader som man kanske inte alltid är helt beredd på. Det var iallafall inte Carina, som därmed åker på oväntade utgifter på tiotusentals kronor, skriver hon själv i inlägget.

”Livet som husägare, dag 6.Jag önskar så att jag kunde skylla på någon. Men den här faller under egen vimsighet och att inte ha ställt tillräckligt många frågor.Mäklaren sa 'det tillkommer en lagfartsavgift'. 'Okej', sa jag och antog att det var några tusen.” skriver Carina.

Men det var inte slut där.

”Bankkvinnan sa 'man tar ut ett pantbrev när man lånar för renovering'. 'Okej', sa jag och frågade inte vad det kostade. Oväntad utgift: 57.580kr” fortsätter hon.

På bilden ser man en kalkyl över kostnader, där vissa var väntade men ungefär hälften helt oväntade, enligt Carina själv.

I kommentarerna är det många som känner igen sig från när de har köpt hus, avgifter och kostnader man inte förväntat sig som kan dyka upp när som helst.

En av de som känner medlidande med Carina är tv-profilen Pekka Heino.

”Helt sjukt. Vi ”åkte på” nåt liknande också. Det är av det här skälet som ”hus- och hemekonomi” borde vara ett skolämne. Och att vuxna kan få sitta med, längst bak i klassrummet” skriver han i sin kommentar till Carinas inlägg.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas