Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola bryter äntligen tystnaden – situationen med Runar blev för mycket: ”Kaos”

10 feb, 2023, 13:00 

Carola Häggkvists och Runar Sögaards relation var ett av landets mest omskrivna.
Nu berättar schlagerdrottningen om tiden med ex-predikanten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

När Carola fann kärleken i Runar Sögaard var det ingen som kunde ana vilket intryck han skulle göra på det svenska folket. Med tiden blev relationen landets mest omskrivna och ingen kunde få nog av schlagerdrottningen och ex-predikanten.

Så lever Carolas expojkvän Jimmy Källqvist i dag!Brand logo
Så lever Carolas expojkvän Jimmy Källqvist i dag!

Trots att det gått 22 år sedan de skilde sig har relationen fortsatt att skildras i svensk media. Hungern stillades inte av att Runar släppte en självbiografi där han bland annat svartmålade Carola.

– Ja. I underhållningsbranschen i Sverige vet människor vad som var orsaken till uppbrottet. Men jag tror inte att jag ska prata öppet om det än. Sanningen kommer alltid att komma fram till slut, sa han till norska VG.

Annons
Carola Häggkvist och Runar Sögaard
Carola Häggkvist och Runar Sögaard gifte sig 1990 och var gifta i tio år.

Runar Sögaard om samtalet med Amadeus

Runar Sögaard, som nyss blev frisläppt efter att ha suttit i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott, har sonen Amadeus tillsammans med Carola.

Till norska VG har ex-predikanten sagt att han gett sonen sin version av vad som faktiskt hände mellan honom och Carola.

– Jag har aldrig pratat i media om detta. Men det har varit en hel del skriverier i Sverige, och jag visste tidigt att hon försökte vända det till sin fördel. Nu känner jag ”Okej, Amadeus är vuxen. Hur mycket skit ska jag behöva ta”. Egentligen vill jag inte slå tillbaka, men jag är nära en punkt där jag vill berätta allt, sa Runar.

Annons
Runar Sögaard
Runar Sögaard satt i fängelse i 438 dagar för för bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Carolas egna ord: ”Hela mitt känsloliv var kaos”

Carola ville vid tillfället inte kommentera Runars utspel. Faktum är att hon ofta drar sig för att prata om den frostiga relationen och ogärna svarar på frågor om ex-maken.

Men i en ny intervju med Elle tar hon bladet från munnen och berättar att hon var nära att krascha när hon var 28 år gammal.

– Hela mitt känsloliv var kaos. Relationen med Runar, att jag var så påpassad av medierna. Jag behövde egen tid. Jag behövde göra någonting vanligt, så jag jobbade extra i en butik. Jag mådde uselt, jag spydde för att jag mådde så dåligt, säger den berömda sångerskan.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist berättar om tuffa tiden med Runar.

Foto: TT

Annons