Carola bryter äntligen tystnaden – situationen med Runar blev för mycket: ”Kaos”

Carola bryter äntligen tystnaden – situationen med Runar blev för mycket: ”Kaos”

Carola Häggkvists och Runar Sögaards relation var ett av landets mest omskrivna.
Nu berättar schlagerdrottningen om tiden med ex-predikanten.

När Carola fann kärleken i Runar Sögaard var det ingen som kunde ana vilket intryck han skulle göra på det svenska folket. Med tiden blev relationen landets mest omskrivna och ingen kunde få nog av schlagerdrottningen och ex-predikanten.

Så lever Carolas expojkvän Jimmy Källqvist i dag!
0:48

Efter reklamen: Så lever Carolas expojkvän Jimmy Källqvist i dag!

(0:48)

Slå på ljud

Trots att det gått 22 år sedan de skilde sig har relationen fortsatt att skildras i svensk media. Hungern stillades inte av att Runar släppte en självbiografi där han bland annat svartmålade Carola.

– Ja. I underhållningsbranschen i Sverige vet människor vad som var orsaken till uppbrottet. Men jag tror inte att jag ska prata öppet om det än. Sanningen kommer alltid att komma fram till slut, sa han till norska VG.

Carola Häggkvist och Runar Sögaard

Carola Häggkvist och Runar Sögaard gifte sig 1990 och var gifta i tio år.

Claudio Bresciani/TT

Runar Sögaard om samtalet med Amadeus

Runar Sögaard, som nyss blev frisläppt efter att ha suttit i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott, har sonen Amadeus tillsammans med Carola.

Till norska VG har ex-predikanten sagt att han gett sonen sin version av vad som faktiskt hände mellan honom och Carola.

– Jag har aldrig pratat i media om detta. Men det har varit en hel del skriverier i Sverige, och jag visste tidigt att hon försökte vända det till sin fördel. Nu känner jag ”Okej, Amadeus är vuxen. Hur mycket skit ska jag behöva ta”. Egentligen vill jag inte slå tillbaka, men jag är nära en punkt där jag vill berätta allt, sa Runar.

Runar Sögaard

Runar Sögaard satt i fängelse i 438 dagar för för bokföringsbrott och grovt skattebrott.

IVARSSON JERKER/Aftonbladet

Carolas enorma lycka efter alla år! Kärleksfulla orden: "Att du finns med mig"

Carolas egna ord: ”Hela mitt känsloliv var kaos”

Carola ville vid tillfället inte kommentera Runars utspel. Faktum är att hon ofta drar sig för att prata om den frostiga relationen och ogärna svarar på frågor om ex-maken.

Men i en ny intervju med Elle tar hon bladet från munnen och berättar att hon var nära att krascha när hon var 28 år gammal.

– Hela mitt känsloliv var kaos. Relationen med Runar, att jag var så påpassad av medierna. Jag behövde egen tid. Jag behövde göra någonting vanligt, så jag jobbade extra i en butik. Jag mådde uselt, jag spydde för att jag mådde så dåligt, säger den berömda sångerskan.

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist berättar om tuffa tiden med Runar.

Rickard Nilsson/TT

Foto: TT