Carola förnedrad av Kristian Luuk inför alla – bilderna i SVT visar

10 feb, 2023, 18:15 

Carola Häggkvist var allt annat än glad.

Annons

På fredagar är det På spåret, på lördagar Melodifestivalen. SVT kan luta sig tillbaka och stolt se på när två av deras populäraste program samlar folket hemma i tv-stugorna och lockar miljonpublik.

5 skandaler i "På spåret"!
5 skandaler i "På spåret"!

I På spåret är det veteranen Kristian Luuk som vägleder tittarna genom världens alla hörn. Tillsammans med parhästen Fredrik Lindström har han i snart 15 säsonger sett till att den geografiska kunskapen hos svenska folket ständigt ökar.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, har Kristian Luuk sagt till TT.

Annons
Kristian Luuk i På spåret i SVT
Kristian Luuk i På spåret i SVT.

Förnedringen i Melodifestivalen

Recept.se Nyhetsbrev

Kristian Luuk räds inte att ta sig an nya utmaningar. Hela hans karriär är ett kvitto på det. Under åren har han synts i en rad olika program och en gång i tiden var han även en del av Melodifestivalen.

Då beskrevs det som en storartad succé, men mitt bland alla framgångar fanns det en sekvens som orsakade stort ramaskri. När Carola Häggkvist skulle överräcka SVT:s vinnarpris Sångfågeln 2007 gick det nämligen helgalet.

Med statyetten i högsta hugg gjorde hon förvisso storstilad entré, men resten beskrevs som ett fiasko. När hon kom fram till The Arks frontman Ola Salo för att överräcka priset blev hon totalt nonchalerad.

Annons
Carola Häggkvist
Med Sångfågeln i högsta hugg gjorde Carola Häggkvist storstilad entré under Melodifestivalen 2007 – men det som kom att hända i direktsändning efteråt var inte lika roligt.

Carola rasande efter beteendet

I direktsändning kunde man se hur The Ark och programledaren Kristian Luuk gick rakt förbi en förvirrad Carola. På efterfesten var hon måttligt road över det inträffade.

– Jag sa till SVT att deras upplägg inte höll, exakt samma sak hände i fjol. Ska man lämna ifrån sig ett pris så ska man självklart få utrymme, sa Carol Häggkvist till Expressen.

SVT:s svar efter Carolas ilska

Hon var även irriterad på kanalen för att hon som Eurovision Song Contest-vinnare inte getts utrymmet att uppträda på scen med sin nya singel.

– Den som vinner i andra länder får en möjlighet att göra sin senaste singel. Människor har ju röstat fram en. Man får visa upp sig. Hade jag tackat nej till att dela ut priset hade det inte blivit någonting alls.

Annons

SVT kunde efter händelsen bara beklaga missödet.

– Vi hade bestämt innan hur vi skulle göra. Det blir så här i bland i direktsändning, sa Melodifestivalens projektledare Martin Österdahl.

Kristian Luuk i Melodifestivalen 2007
Kristian Luuk i Melodifestivalen 2007.

Foto: TT/SVT

Annons