Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Trista beskedet om På spåret – petas mitt i säsongen

07 feb, 2023, 13:30 

Ett tråkigt besked om det populära frågesportsprogrammet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Trots att det rullat i rutan sedan 1987 går På spåret fortsatt som på räls. Ja, svenska folket har ännu inte tröttnat på det vitsiga frågesportsprogrammet.

Men nu möts På spåret av ett bakslag. Det finns en annan höjdare som intagit tablån.

Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!Brand logo
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!

På spåret stora flopp – i grannlandet

Under hela säsongen har På spåret dragit in tittarsiffror som får vilken tv-makarna som helst att bli grön av avund. Det verkar inte spela någon roll vilka program som har premiär, På spåret vägrar tumma på siffrorna.

Annons

Till och med succéprogrammet Stjärnorna på slottet stod chanslös mot Kristian Luuks gåtfulla ledtrådar. I början av januari fick kändisarna på slottet nöja sig med en andra plats, och På spåret hade hela en miljon fler tittare – samma dag, enligt TT.

Lika stor hit blev det däremot inte när programmet testade vingarna i grannlandet Finland. Det blev nämligen en total flopp.

”Det är en skam", skrev en upprörd tittare på Facebook efter premiären av Hengaillaan, finska På spåret.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret
Kanske behövde duons finska kollegor lite coachning.
Annons

Tråkiga beskedet: På spåret petas

Ja, att På spåret har tittarnas hjärtan och orubbliga stöd råder det ingen tvekan om. Men nu har en värdig konkurrent petat programmet från första platsen – mitt i säsongen.

Det handlar om premiären av Melodifestivalen vars första deltävling gick av stapeln i Göteborg under lördagskvällen. Och skulle det vara något program som är mer djupt rotat i folksjälen än På spåret, är det kanske just schlagertävlingen.

Enligt TT:s siffror som Expressen rapporterar om såg cirka 2.7 miljoner Melodifestivalen, och dagen innan var det "bara" drygt 2 miljoner som bänkade sig framför På spåret.

Finalisterna från första deltävlingen i Melodifestivalen 2023
Succé! Både för Tone Sekelius och Jon Henrik, och Mello i stort.

Foto: TT

Annons