Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola Häggkvist i känslostorm – tvingas stanna bilen

08 sep, 2021, 16:00 
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist fick ett känsloutbrott och tvingades stanna sin bil.
Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Carola Häggkvist har utkämpat en kamp den sista tiden. En kamp som hon fört sida vid sida med resten av den svenska artisteliten.

Carola har länge menat att regeringens coronarestriktioner har slagit obarmhärtigt hårt mot scenverksamheterna.

Hon deltog i en debatt i P1 Morgon i förra veckan, där hon debatterade mot socialministern Lena Hallengren. Det märktes på Carolas tonläge att hon var irriterad:

– Den här orättvisan... man kan släppa in 500, 2000 personer inomhus på en mässhall, men vi får inte det på våra konserter. Jag reagerade otroligt starkt när jag såg bilderna på nyheterna, vad händer? Varför tar man inte vår bransch på allvar? Varför svarar inte Lena Hallengren på Sveriges producenters och privatteatrars kallelse, som är jätteviktig?

– Det är klart att man blir provocerad. När man ser fotbollen i går eller köpcentrum med massa folk. Kom och titta på våra konserter. Jag sjöng för 50 pers förra sommaren. Det är klart man blir upprörd.

Annons

Carola Häggkvist tvingades stanna bilen – fick känsloutbrott

Men så kom beskedet från regeringen igår. Restriktionerna hävs den 29 september – och Sverige och det svenska nöjeslivet kan andas ut.

Carola blev så glad att hon var tvungen att spela in en spontanvideo till sitt Instagram-konto.

"Min reaktion efter dagens presskonferens med regeringen som öppnar upp för oss!!. ) Var tvungen att stanna bilen = mitt 2:a hem. Man tror knappt att det är sant. Men TILLSAMMANS gjorde vi det möjligt", skriver Carola i bildtexten.

Och i klippet skriker Carola högt av lycka:

– Yes! Vilken seger! Jag var tvungen att stanna bilen!

Annons