Carola Häggkvist vinner miljontvisten – efter kollegans stora svek

Carola Häggkvist vinner miljontvisten – efter kollegans stora svek

Lise Åserud

Carolas kollega svek förtroendet.

Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”
0:59

Efter reklamen: Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

(0:59)

Slå på ljud

Den omåttligt populära artisten, Carola Häggkvist, 56, är mest känd för sin medverkan i Melodifestivalen. Sedan dess har hon varit aktiv och skördat stora framgångar. Men något oväntat hände under 2020.

Under 2020 visade det sig att Carolas bolag gått back med 4,7 miljoner kronor – trots att stjärnan dragit in multum. Enligt årsredovisningen var den större delen av förlusten på grund av pengar som försvunnit från banken. Carola Häggkvist ville då inte kommentera det hela.

Kändiskvinnans oväntade ord om kungavännen: "nästan kär"

Något stämde inte.

Visst var det så. Nu rapporterar Nyhetsbyrån Siren att schlagerstjärnan har varit involverad i en stor tvist i tingsrätten.

Anställd svek Carola Häggkvist

En person som tidigare varit anställd i sångerskans musikbolag ska ha gjort ”obehöriga uttag” från bolagets bankkonto. Uttagen ska ha gjorts utan befogenheter eller samtycke från Carola Häggkvist eller någon annan i bolaget. Det hela ska ha skett mellan 2017 och 2019. Det skriver Nyhetsbyrån Siren.

Enligt domen som nu inkommit ska ränta läggas på de 4,7 miljoner kronorna från och med december 2019. Dessutom ska personen i fråga även stå för rättegångskostnaderna.

Matilda Bozas gravidlycka – så dolde hon hemligheten!

Tingsrätten dömer därför personen som gjort uttagen till att betala Carola Häggkvist sex miljoner kronor. Den dömda har en månad på sig att överklaga domen.

Så det visade sig alltså att något fuffens hade varit i görningen. Som utomstående är det svårt att förstå hur det känns i den situationen, men det går att tänka sig att det är skönt att äntligen kunna lägga sveket bakom sig för Carola Häggkvist.