Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carola talar öppet om problemet – har pågått länge: "Det är illa"

18 mar, 2024, 06:00 
Nu kan inte Carola vara tyst längre.
Annons

Carola Häggkvist har varit artist i 40 år, och vet hur man håller sig aktuell. Hon säljer fortfarande slut konserter runt om i Sverige, och är dragplåster på stora festivaler.

Men all berömmelse kommer med ett pris. Nu talar Carola ut om problemet, en gång för alla.

Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”Brand logo
Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”

Carola Häggkvist utsatt för bedragare

Carola har hisnande 275 tusen följare på Instagram, och tillhör den skaran kändisar som använder sina sociala medier allra flitigast. Dagligen delar hon med sig av klipp och bilder från vardagen, och tar med fansen bakom kulisserna.

Annons

Men det finns de som försöker utnyttja hennes välkända namn.

Ja, det är ett problem många svenska kändisar vittnat om de senaste åren. Det skapas fejk-konton i deras namn som kontaktar fans, inte sällan i försök att lura dem på pengar.

Carola har flera gånger uppmanat sina följare att anmäla dessa konton, men hon får inte bukt på bedragarna som hon kallar för "banditer" och "pirater".

Carola Häggkvist.
Carola är inte ensam. Många kändisar uppmanar sina följare att inte svara på förfrågningar från falska konton.Karin Törnblom/TT
Annons

Carola Häggkvist ryter ifrån – situationen har gått för långt

Nu tar hon till orda på Instagram, i hopp om att få slut på det hela en gång för alla. Det är ju trots allt hennes fans som råkar illa ut i slutändan.

– Jag vill påminna oss, både mig och dig, om att anmäla de här knasiga fejkkontona som figurerar och har gjort det ganska lång tid. Var med och anmäl, inte bara blocka, utan anmäl. Det är bedrägeri – det är illa, säger hon i klippet och fortsätter:

– Jag vill inte att någon, inte en enda människa, ska råka illa ut som följer mig. Mina bilder och mina namn är carolaofficiell på Instagram och (carolaofficiell) på Facebook. Det här måste bara få ett slut. Så går vi tillsammans i enad front och stoppar det, så att ingen blir sårad eller blir av med någonting som är deras.

I kommentarsfältet skriver hennes följare att de kommer anmäla kontona när de dyker upp.

Foto: Instagram

Annons