Carola talar ut i SVT: Utstött i relationen med Amadeus

24 feb, 2023, 19:00 

Carola Häggkvist om tuffa tiden med sonen Amadeus Sögaard.

Annons

Carola Häggkvist var endast 16 år gammal när hon klev upp på scen och framförde låten Främling. Det blev en omedelbar succé och strax därefter var hon själv inte längre någon främling.

Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande

I dag är hon en av Sveriges största stjärnor och under åren har hon fortsatt att leverera hits efter hits, åkt på julshower och uppträtt inför en begeistrad publik, och delat med sig av sin vardag på sociala medier.

Men att vara en offentlig person har inte alltid varit guld och gröna skogar. Relationen och skilsmässan med ex-maken Runar Sögaard blev ett av landets mest omskrivna och prydde löpsedel efter löpsedel.

Annons
Runar Sögaard och Carola Häggkvist gick skilda vägar 2000
Runar Sögaard och Carola Häggkvist gick skilda vägar 2000.

Amadeus om relationen med Carola och Runar

Recept.se Nyhetsbrev

När paret gick skilda vägar var sonen Amadeus Sögaard endast två år gammal. I många år stod han i skuggan av föräldrarna och allt som skrevs om skilsmässan.

I podcasten Hitfabriken har han berättat om hur det har varit att växa upp som skilsmässobarn och hur det känts att behöva ta del av alla skriverier om Carola och Runar.

– I min situation blev det snarare att väldigt många av våra problem och dispyter och tjafs som har varit har blivit offentligt också och där kanske skiljer det sig något från andras skilsmässor. Och det är det än i dag. Min student behövde vara på neutral mark, varken vara hos morsan eller farsan. Det tyder väl någonstans på att det inte är asbra i dag heller, sa han.

Annons
Zoe Häggkvist, Amadeus Sögaard och Carola Häggkvist
Carola med barnen Zoe Häggkvist och Amadeus Sögaard.

Carola om tuffa tiden med Amadeus

Amadeus Sögaard har likt sin mor visat ha en fallenhet för det musikaliska, men är också en beryktad fotbollsspelare och i fjol gick hans klubb Brommapojkarna upp i Allsvenskan.

I publiken satt en stolt Carola och hejade fram sin son. Det blev också ett fint kvitto på hur deras relation utvecklats med tiden, efter att Carola tidigare känt sig utstött i Amadeus fotbollsäventyr.

– Jag älskar ju babytiden. Oj! Det var så mysigt när han (Amadeus Sögaard reds anm.) följde med en. Sen blev det ju lite tuffare, det blev mer fotboll och inriktning på mer pappa-son-aktiviteterna. Det har varit lite speciellt, det har det varit, säger Carola nu i Carina Bergfeldts talkshow med samma namn.

Annons
Carola Häggkvist berättar om relationen till Amadeus Sögaard i Carina Bergfeldt
Carola Häggkvist berättar om tuffa tiden med sonen Amadeus Sögaard i Carina Bergfeldt i SVT.

Carola: ”Otrolig upprättelse”

Carola Häggkvist beskriver tiden som tuff. I dag har hon och Amadeus en kunnat prata ut och en väldigt fin relation, något som så klart betyder väldigt mycket för schlagerdrottningen.

– Det är en otrolig upprättelse. Det har med hans ålder att göra, hans mognad och frihet. Jag har bara varit tvungen att lita på att sanningen ska segra, och då menar jag att inte bli baktalad och så där, säger Carola.

Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt.

Foto: TT/SVT

Annons
Annons