Carolas ilska – mitt i sändningen: "Klart man blir provocerad"

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist var märkbart arg när hon deltog i ett radioprogram.
Slå på ljud

Carola Häggkvist är arg – och hon delar ilskan med stora delar av Nöjes-Sverige.

Alla former av scenverksamhet har som bekant haft det väldigt svårt under corona-pandemin. Onödigt svårt, menar många.

Carola Häggkvist rasar i sändning i P1

Jonas Gardell skrev en krönika i Expressen där han gick till angrepp mot Folkhälsomyndigheten.

"I New York har Broadway öppnat och i London West End. I Danmark och Frankrike spelar teatrarna. Man måste förstås kunna visa upp ett vaccinpass eller ett PCR-test – vilket kanske är något vi alla måste vänja oss vid – men öppnat har de. Varför går det bra där men inte här? I Sverige säger Folkhälsomyndigheten tvärt nej till vaccinpass, åtminstone till dess 'alla är vaccinerade'. Men om alla är vaccinerade behöver vi väl inget pass alls?", skrev Jonas.

Jonas får starkt medhåll från just Carola. Hon deltog i en debatt i P1 Morgon på fredagsmorgonen, där hon debatterade mot socialministern Lena Hallengren. Det märktes på Carolas tonläge att hon var irriterad:

– Den här orättvisan... man kan släppa in 500, 2000 personer inomhus på en mässhall, men vi får inte det på våra konserter. Jag reagerade otroligt starkt när jag såg bilderna på nyheterna, vad händer? Varför tar man inte vår bransch på allvar? Varför svarar inte Lena Hallengren på Sveriges producenters och privatteatrars kallelse, som är jätteviktig?

"Det är klart man blir upprörd"

Lena var mer försiktig i debatten. Hon betonade att pandemin fortfarande pågår och ville inte säga mer än att regeringen "tittar på" en eventuell lösning med covid-pass eller vaccinpass.

Men hon protesterade mot Carolas exempel med mässhallarna.

– Det finns en skillnad, mässor och marknader går människor till. Man rör sig, man går inte dit och möter andra människor nära som när man sitter länge inomhus, sa Lena, som snabbt fick mothugg från Carola:

– Det är klart att man blir provocerad. När man ser fotbollen i går eller köpcentrum med massa folk. Kom och titta på våra konserter. Jag sjöng för 50 pers förra sommaren. Det är klart man blir upprörd.

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag