Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas och Pernillas infekterade konflikt – väljer att prata innan allsången

13 jul, 2023, 19:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Pernilla Wahlgren och Carola Häggkvist
Carola Häggkvist gästade Zara Larsson under hennes framträdande på Lollapalooza i sommar

Nästa vecka ska de gamla rivalerna dela scen under Allsång på Skansen. Men mycket vatten har runnit under broarna.

Annons
Carola: Så är det att jobba med Pernilla WahlgrenBrand logo
Carola: Så är det att jobba med Pernilla Wahlgren

De är två av Sveriges största och mest folkkära artister. Och så har det varit i 40 år. Ja, Pernilla Wahlgren och Carola Häggkvist har verkligen haft helt otroliga karriärer.

Men det har inte alltid varit friktionsfritt mellan de två artisterna. Att de bägge slog igenom samtidigt på 80-talet och ofta ställdes mot varandra, både på musikscenen och i medier byggde upp en rivalitet mellan Pernilla och Carola som man nästan kunnat tagit i.

Om mindre än en vecka ska de två stjärnorna jobba med varandra igen på Allsång på Skansen. Mycket vatten har runnit under broarna sedan rivaliteten på 80-talet, det fick man iallafall uppfattningen om efter deras interaktion nu i veckan.

"Var så jävla irriterad"

Det skiljer bara ett år mellan dem, båda kvinnliga artister och båda slog igenom i Melodifestivalen i mitten på 80-talet. Likheterna är många, men de förde inte ihop artisterna i början av deras karriärer, snarare tvärt om.

Annons

– Jag och Carola var ju lite konkurrenter ändå. Jag kommer ihåg att jag träffade henne på någon tillställning, tjejfest eller vad det nu var. Jag hade på mig en skinnjacka från något ställe som jag inte kommer ihåg just nu men som var väldigt inne då. Alla köpte sina grejer där, berättade Pernilla Wahlgren i sin podcast ”Wahlgren och Wistam” 2018.

Hon fortsatte:

– Sedan kom hon nästa vecka och hade köpt precis samma jacka. Och jag var så jävla irriterad. Hon snodde min stil. Det var så här ”ska hon också börja ha svarta kläder? Kan inte hon ha sina kycklinggula kläder?”. Jag tyckte ju att jag var lite för cool faktiskt. Det tyckte jag nog. Och jag var ju lite cool också.

Pernilla berättade 2019 när hon medverkade i programmet Stjärnorna på slottet att kulmen nåddes när de bägge artisterna medverkade i Melodifestivalen 1991.

– Jag och Carola sa inte ett ord till varandra under de där repetitionerna, berättade hon i programmet.

Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren
Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen 1991.

Fina kommentarerna till varandra

Men vattnet har som sagt runnit under bron. Carola berättar i en video för Svensk Damtidning att hon nu inför Allsång på skansen ser fram emot att jobba med Pernilla.

Annons

– Vi har setts genom alla år. Jag kommer inte ihåg om vi har jobbat så jättemycket men det här känns jättenaturligt och tryggt för både henne och mig. Så det är bra.

Även Pernilla har tidigare vittnat om att det är mycket "skönare stämning" mellan henne och Carola i dag.

Den förbättrade stämningen visar de gärna upp nu inför nästa veckas Allsång på Skansen. De gamla rivalerna har nämligen "pratat ut" nu i veckan på Instagram.

"Bra jobbat ikväll miss P!!", kommenterade Carola på Pernillas inlägg inför programmet.

"Tack fina!! Ses nästa vecka!!!", svarar Pernilla på Carolas fina kommentar.

Pernilla Wahlgrens Instagram
Fina kommentarer mellan de bägge artisterna!

Så nu ser vi fram emot att få se två av våra största kvinnliga artister dela scenen tillsammans under nästa tisdags Allsång på Skansen!

Annons