Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas ord om Lasse Berghagens tragiska bortgång: "Du var en..."

19 okt, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Så fina ord.
Så fina ord.

En av Sveriges mest kända röster skickar en varm hyllning till Lasse Berghagen efter hans bortgång.

Annons
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Torsdagen den 19 oktober, omkring elva på dagen, somnade en av landets mest folkkära artister in.

Lasse Berghagen död – blev 78 år

Lasse Berghagen, 78, hade den senaste tiden varit inlagd på sjukhus efter en hjärtoperation. Under torsdagen kom beskedet från familjen att han inte längre var vid liv.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT.

Så var Lasse Berghagens sista svåra tidBrand logo
Så var Lasse Berghagens sista svåra tid

Artisterna hyllar Lasse Berghagen

Efter det tragiska beskedet fylldes sociala medier av hyllningar, tackord och stöd till familjen.

Annons

Pernilla Wahlgren tänker tillbaka på de peppande orden som han gav henne inför rollen som programledare för "Allsång på Skansen" – ett program som länge varit synonymt med Lasse Berghagen.

"En av de varmaste roligaste mest fantastiska underhållare och branschkollega vi har haft har somnat in…Det är med sorg i hjärtat jag skriver , men med glädje i hjärtat när jag tänker på Lasse och den fina människa han var", skriver hon bland annat på Instagram.

Carolas hyllning till Lasse Berghagen

Ytterligare en av Sveriges mest kända röster passade på att hylla den bortgångne artisten på sina sociala medier.

Carola Häggkvist, som under sin karriär sett upp till Lasse Berghagen, delar med sig av både bilder och en video från en av många allsånger hon sjungit tillsammans med artisten.

"Vilket Liv Lasse! Du har alltid funnits med i våra liv, rak och lång som en ’fura’, med en röst len som en Teddy björn som fängslade oss i din berättande ton ifrån hjärtat. Tack för alla visor, alla skratten, tårarna och ljuset i natten", skriver hon och fortsätter:

"Du var en sökare och jag tror du fann Vägen, Sanningen & Livet. Nu får du gå in i den eviga vilan och bli emottagen av din skapare. Frid och kraft till alla i familjen. Kärlek och omsorg. Du kommer att vara saknad av oss, länge!"

Annons