Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas sorg med dottern Zoe – nu lämnar de allt efter tuffa tiden

02 nov, 2022, 14:30 
Carola Häggkvist, Zoe Häggkvist och Amadeus Sögaard

Carola berättar själv om beslutet med dottern Zoe.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Mahsa Jina Amini dog den 16 september efter att ha gripits av moralpolisen i Iran. Orsaken bakom gripandet var, enligt polisen, att hon inte burit sin slöja på ett korrekt sätt.

Efter dödsfallet har det hållits stora demonstrationer i Iran och runt om i världen. Bland annat har kvinnor eldat upp sin hijabs och klippt av sig sitt håret för att hedra Masha Jina Amin och stridit för sina grundläggande rättigheter.

Mahsa Jina Amini
Mahsa Jina Amini dog den 16 september efter att ha gripits av moralpolisen i Iran.

Uppmärksammades med konsert i SVT

Den 29 oktober uppmärksammade SVT händelserna i Iran med konserten ”En kväll för Iran: Kvinna, liv, frihet”, där artister som Laleh, Darin, Arghavan Agida, Tusse och Carola uppträdde.

Annons

”Vi är många världen över som är berörda av de iranska kvinnornas kamp för frihet och mänskliga rättigheter. Den här konserten är en hyllning till deras mod”, sa programdirektören Eva Beckman i ett pressmeddelande.

Carolas beslut med dottern Zoe: ”Åkt utomlands”

Carola Häggkvist har även deltagit i flera demonstrationer i Sverige för att belysa händelserna i Iran. Många har hyllat artisten för hennes kamp och för att hon använt sin röst för att stå upp för landets kvinnor.

Men det har samtidigt tagit mycket kraft från artisten och nu berättar Carola att hon och dottern Zoe rest utomlands för att återhämta sig.

”Det är höstlov för min dotter och vi har åkt utomlands några dagar. För mig är det ett väldigt välbehövligt break men jag bär med mig den senaste tidens allvar och även den viktiga t-shirt som jag fick med mig från galan”, skriver hon och fortsätter:

”Vill tacka initiativtagaren Arghavan för galan i torsdags- ’En kväll för Iran’ på SVT och alla som medverkade både på scen och bakom alla kameror och förberedelser Tillsammans ser vi en skillnad! Kvinna, liv, frihet”.

Foto: TT/Instagram

Annons