Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas tårar efter kampen med Zoe, 14 – nu har allt vänt: "Mitt livs värsta ögonblick"

02 maj, 2023, 05:00 

Nu dras allting upp igen.

Annons

Sångfågeln Carola Häggkvist är en av våra mest folkkära artister. Det är inte bara hennes karriär på scenen hon är omtyckt för, hon har en förmåga att bjuda in fansen till hennes vardag – och räds inte för att vara privat.

Nu berättar hon om en alldeles speciell dag med dottern Zoe.

Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stödBrand logo
Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stöd

Carola Häggkvist känslosamma insikt med dottern Zoe

Det var 2012 som Carola tog flyget ned till Sydafrika, och som hon efter många om och men äntligen fick ta med sig dottern Zoe hem till Sverige. Det var inte självklart att adoptionen skulle gå igenom, Carola fick bland annat höra att hon var alldeles för gammal.

I år fyllde Zoe 14 år, och hon har förgyllt mamma Carolas liv i hela elva år – på dagen. På valborgsmässoafton delade Carola ett känslosamt inlägg på Instagram:

Annons

"Idag är det exakt 11 år sedan Zoe och jag var på väg tillsammans till flygplatsen hem till Sverige ifrån Sydafrika, som mor & dotter. Vi landade på en ledig och skön 1:a maj dag! ( bilden är tagen senare.) Ett nytt liv för oss båda." Skriver stjärnan under ett foto på mor och dotter.

– Det var som att gå upp för altargången, det var heligt! Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt, har Carola sagt till tidningen mama 2013 om det första mötet.

Men det var inte bara en dans på rosor, den där april-dagen i Sydafrika. Carola har tidigare beskrivit vad som hände då som "sitt livs värsta ögonblick".

Carolas otäcka händelse med dottern Zoe – i tårar

Det var precis efter att Carola hade hämtat Zoe i Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Carola har berättat för Aftonbladet:

– Vi gick i ett konstigt område och där ska man inte vara när det är skymning. En polis började gå efter mig i allt snabbare tempo. De hade fått tips om att jag kunde vara en person som kidnappade barn och böjde sig ner och frågade Zoe var hennes mamma var – och hon pekade glatt på mig.

Annons

Hon berättar att de ville se adoptionspapper, för att bevisa att Carola faktiskt var Zoes mamma, men de hade hon på hotellrummet. Trots försök att stärka sin identitet med foton på papperna fick Carola och Zoe åka med till stadens polisstation.

– Jag bad att få se hans bricka, men var ändå inte helt säker… Det var mitt livs värsta ögonblick, det var helt fruktansvärt och kändes som en skräckfilm. När vi kom till polisstationen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna medan Zoe tittade på ett barnprogram, har hon sagt till Aftonbladet.

En tuff start – men nu har allting onekligen vänt för familjen och detta trauma tillhör det gågna. Zoe och Carola har en oerhört fin och nära relation, och beger sig gärna på resor och umgås ihop. Nyligen köpte Carola en lägenhet på Östermalm i Stockholm, så Zoe ska ha nära till skolan.

Zoe Häggkvist och Carola Häggkvist i baksätet av en bil
Zoe går i mammas fotspår, och ägnar sig också åt musik.

Foto: TT/Instagram

Annons