Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolina Klüft om framtiden för äktenskapet: "Vill få vara i fred"

20 feb, 2021, 19:00 
Patrik Klüft och Carolina Klüft
Carolina Klüft och maken Patrik har fattat ett beslut om sin framtid som gifta.
Annons
Uppgifter: Furst Albert har en tredje oäkta dotter – Celia, 15Brand logo
Uppgifter: Furst Albert har en tredje oäkta dotter – Celia, 15

Carolina Klüft är en av våra mest framgångsrika friidrottare någonsin. Hon var fullständigt överlägsen inom sin gren, sjukampen, och krönte karriären med ett OS-guld i Aten 2004.

Det var också inom idrotten hon hittade kärleken.

Carolina Klüft – här är hennes partner Patrik Klüft

Patrik Klüft, tidigare Kristiansen, var Sveriges bäste stavhoppare i början av 2000-talet. Han och Carolina gifte sig 2007 och har tre döttrar tillsammans, födda 2014, 2017 och 2019.

Med två så publika namn i ett äktenskap är det inte lätt att få behålla privatlivet privat. Därför har Carolina och Patrik fattat ett radikalt beslut.

För några år sedan valde de att sälja sin villa söder om Stockholm och flyttat till Järvsö i Hälsingland.

– Jag är ju lite privat av mig så jag tycker att det är skönt att få vara i ett lugnare sammanhang nära naturen när jag är hemma. Jag uppskattar att få vara i fred, har Carolina berättat för Expressen.

Annons

– Det är inte det att jag gömmer mig, jag kan sitta för mig själv här i Stockholm också om jag vill. Det handlar mer om att jag vill ha kontrasterna, att delvis jobba i en väldigt intensiv miljö. Ta som när jag föreläser, det är mycket folk, det är mycket socialt. Sen kan jag åka hem till naturen och bara vara med familjen, stå och snickra, och njuta av lugnet.

Vi är vana vid att tänka oss Carolina som en skojfrisk person som gärna bjuder sig själv. Hon som sjöng Carola-låtar inför tiotusentals svenskar efter en av sina mästerskapssuccéer. Men den privata Carolina är någon helt annan.

– Det kan man kanske inte tro men jag är en ganska introvert person. Jag hämtar mycket energi från att vara ensam, eller med mina närmaste. Ska jag vara ute bland folk då behöver jag också tid att ladda batterierna, har hon sagt.

Annons