Carolina Klüfts beslut i äktenskapet efter den stora skammen: "Det tog knäcken"

10 feb, 2023, 10:02 
Carolina Klüft och Patrik
Carolina Klüft och hennes make Patrik har fattat ett beslut.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023
5 svenska kändisar som får barn 2023

Carolina Klüft var en viktig del av det svenska friidrottsundret. Kanske den mest folkkära. Hon var fullständigt överlägsen inom sin gren, sjukampen, och krönte karriären med ett OS-guld i Aten 2004.

Det var också inom idrotten hon hittade kärleken.

Carolina Klüft – här är hennes partner Patrik Klüft

Patrik Klüft, tidigare Kristiansen, var Sveriges bäste stavhoppare i början av 2000-talet. Han och Carolina gifte sig 2007 och har tre döttrar tillsammans, födda 2014, 2017 och 2019.

Men just att båda två var idrottare på högsta nivå kunde ibland ställa till bekymmer. OS 2004 gick nämligen väldigt på diametralt olika vis för Carolina och Patrik – vilket hängde som ett mörkt moln över deras förhållande.

Annons

Carolina tog som sagt guld och blev firad och upphöjd. Patrik däremot kom in som medaljkandidat – och rev ut sig redan under kvalomgången.

– Det var tufft, mest för Patrik såklart. Jag kan väl säga att jag lade undan mitt OS-guld då, jag gömde det. Den upplevelsen stärkte mig i att jag behövde idrotta på mitt sätt, för jag såg hur hårt fallet blev för Patrik, säger Carolina i podcasten Vägen till toppen.

– Han har ändå sagt att det tog knäcken på honom. Det var där hans karriär tog slut, även om han officiellt slutade ett par år senare.

Båda två har fortsatt inom idrotten även efter sina aktiva karriärer. Carolina har satsat på sport-tv medan Patrik bytte idrott till ishockey och blev tränare.

Har gömt sig i Hälsingland

För några år sedan valde Carolina och Patrik att sälja sin villa söder om Stockholm och flyttat till Järvsö i Hälsingland. Kanske för att slippa bli påminda om att de är offentliga personer.

Annons

– Jag är ju lite privat av mig så jag tycker att det är skönt att få vara i ett lugnare sammanhang nära naturen när jag är hemma. Jag uppskattar att få vara i fred, har Carolina berättat för Expressen.

– Det är inte det att jag gömmer mig, jag kan sitta för mig själv här i Stockholm också om jag vill. Det handlar mer om att jag vill ha kontrasterna, att delvis jobba i en väldigt intensiv miljö. Ta som när jag föreläser, det är mycket folk, det är mycket socialt. Sen kan jag åka hem till naturen och bara vara med familjen, stå och snickra, och njuta av lugnet.

Annons