Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlotte Perrelli i massiv kritikstorm – efter uppmärksammade bilden

07 jan, 2024, 18:00 
Vendela Lönnqvist
Vad tycker du om svaret?
Vad tycker du om svaret?

Charlotte Perrelli har mottagit stark kritik.

Annons

Det stormar kring Charlotte Perrelli, 49.

När artisten deltog i det spanska, traditionella firandet Los reyes magos i Marbella under helgen var det många som reagerade kraftigt på en bild.

Charlotte Perrellis enorma lyxvilla inifrån!Brand logo
Charlotte Perrellis enorma lyxvilla inifrån!

Man målad svart i ansiktet

Fotografiet föreställer en man med svart färg målad i ansiktet, något som väckt stark kritik då det föreställer så kallat blackface.

Fenomenet är vanligt förekommande under det spanska firandet, som går ut på att tre män klär ut sig till de tre vise männen, varav en har blackface.

Många i kommentarsfältet menar att det är smaklöst och hoppas att sångerskan förklarat för sina barn, som poserar bredvid mannen på bilden, varför det är problematiskt.

"Usch" och "aj aj aj" var några andra av kommentarerna.

Charlotte Perrelli svarar på kritiken

I en kommentar till Expressen svarar nu Charlotte på kritiken:

”Detta är inget vi har anordnat! Vi var inbjudna till detta och hade ingen aning om vad vi kunde förvända oss mer än att de tre kungarna skulle komma och dela ut presenter till de barn som bor i vårt område. Kritiken är helt felriktad. Ingen i vår familj har anordnat detta”, skriver hon och fortsätter:

”Vi har inte beställt de tre kungarna och därmed har vi inget med utseende och valet av hudfärg att göra. På kungarna. Vi var enbart inbjudna till detta då det firas på detta sätt där vi bor.”

Annons