Charlotte Perrelli om relation med Ola Rapace i Stjärnorna på slottet 2021

charlotte perrelli stjärnorna på slottet 2021

Bakom stjärnan Charlotte Perrellis nya starka jag ligger ett hårt arbete. Förutom att vi nu ser henne i Stjärnorna på slottet, är Charlotte snart aktuell med Melodifestivalen 2021. Fram tills dess bakar hon.
charlotte perrelli stjärnorna på slottet 2021

Äntligen på en riktigt bra plats i livet. Aktuell både med Stjärnorna på Slottet och i Melodifestivalen.

Om ni missade första avsnittet av Stjärnorna på Slottet, så se det på Play! Årets uppställning bestående av en schlagerdrottning, en konstnär och tre skådespelare är magisk och det riktigt dallrar i luften från första sekund, något Charlotte skrattar glatt åt när vi pratar om det. Scenen är att Charlotte gör entré och Ola Rapace fullkomligt tappar hakan och mumlar ”här kommer en riktig stjärna”.

Charlotte Perrelli om Ola Rapace i Stjärnorna på slottet

Jag måste säga att det är sug i blicken Ola ger dig när du stiger ur bilen Charlotte, var det lite extra kemi er mellan?

I juli träffades Charlotte, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Ola Rapace på Lejondals slott för att dela med sig av sina livshistorier.

– Haha! Kemin fanns absolut, vi är så olika men vi kompletterar varandra bra, vilket skapar en otrolig nyfikenhet. Jag måste säga att alla i gänget är oerhört intressanta. Jag och Ola fick bra kontakt direkt, jag är en rak person, inte rädd för att ställa frågor och Ola har varit med om ett speciellt liv och jag känner mig helt trygg i att ställa de frågor jag vill. De skapar en respekt att ställa nyfikna frågor.

Men frågan är om det finns några likheter mellan de båda stjärnorna. Ola börjar dagen med en svart kopp kaffe och en cigg, något som är hästlängder från Charlottes hälsosamma frukost. Charlotte bor “i ett slott”, för att låna Olas uttryck när han såg hennes magnifika villa i Djursholm, och Ola huserar i en lägenhet på söder i Stockholm. Det gemensamma draget är kanske Charlottes starka personlighet och tuffa driv. Hon är långt från en blyg viol, utan vet exakt var skåpet ska stå.

– Precis! Så är det faktiskt och det är väldigt intressant, det kände jag med alla i programmet och absolut med Ola, att vi alla connectade otroligt bra. ”Fan, jag är livrädd för dig Charlotte” sa Ola till mig. Varför han skulle vara rädd för mig förstår jag inte men tydligen var han det, haha!

LÄS MER: Ola Rapace utskälld efter slagsmålet i "Stjärnorna på slottet"

Alla i programmet är kreativa konstnärssjälar på ett och annat sätt, som är på toppen av sina blomstrande karriärer – en stark gemensam nämnare.

– Jo, men så är det såklart, vi är alla artister på olika sätt, men det är inte alla man klickar med för det. Men med dessa personer var det så fantastiskt, att vi accepterade varandra direkt, precis som man är, och att vi på så kort tid lär oss att tycka om varandra så snabbt och så mycket.

Ernst säger att han är förvånad över att ni blir bästa vänner på så kort tid, känner du likadant?

– Absolut! I början sitter man och tittar på varandra lite under lugg och undrar hur ska det här bli, men man blir så tajta så fort. Trots olikheterna är vi alla väldigt lika. Det här formatet är också det bästa tänkbara för mig, jag älskar att konversera och jag älskar att lyssna på människor. Jag är så trött på att höra min egen röst i intervju efter intervju, det är så mycket ego i den här branschen, allt är så fokuserat på en själv. Jag älskade de här dagarna, att få höra om deras livsverk och livshistorier.

"Jag vill berätta en ny historia om mig"

Ni är alla kända personer som månar om ert privatliv, här är det alltid en tv-kamera i bakgrunden, tänkte du på det?

– Det är väldigt öppet, men visst finns gränsen kvar även här. Man glömmer inte bort kameran, samtidigt tog jag beslutet att folk ska få ta del av något speciellt nu, en lite ny historia av mig. Den gamla är jag själv trött på till leda.

Och det blir ju lite tråkigt om de andra öppnar upp och så är man själv helt stängd och ”privat” på sin dag?

– Precis! Första dagen kände jag bara hjälp vad fan hände nu? HUR ska det här toppas och hur ska de här andra dagarna bli, hur ska min dag bli? Men på något fantastiskt sätt lyfter vi varandra och ger varandra energi så det känns helt naturligt att gå in även på jobbiga och personliga saker.

Vi pratar om hur det är att ha levt så länge i rampljuset, att allting man gör blir omskrivet i media. Hur hittar man ett förhållningssätt för att ändå stå med fötterna stadigt på jorden?

– Det är det som är så svårt, att man är en person i ”riktiga” livet men en annan i den bild media har valt att ge. Skulle jag läsa om mig själv skulle jag tro att jag var en fullkomlig idiot, av det som det skrivs om mig. Till exempel vill jag absolut inte prata om min skilsmässa och om Nicola, det är så oerhört bakom mig så där blir jag lite irriterad när den hamnar i fokus.

Vilket den ändå gör lite i programmet på Charlottes dag. En dag då hon väljer att bjuda hem alla på lunch i sin trädgård, och det är ingen överdrift att säga att hon bor på ett slott. Det är ”extra allt” med grädde på toppen, något som på ett ganska bra sätt också speglar Charlotte som person. Det är inte för inte hon är en av vårt lands största stjärnor, men det ligger en hel del hårt jobb bakom framgången och det glamourösa liv hon lever idag.

– Ingenting är gratis och det är jävligt hårt arbete som krävs. Som jag har kämpat och kämpat. Ställt mig på den där scenen eller gått på den där tillställningen fastän jag kanske inte känt för det. Det är bara att bita ihop och köra på. Jag har jobbat hårt sedan jag var väldigt ung och vet egentligen inget annat, det var tufft när jag var själv med killarna, men det är bara att kämpa på.

En av de tuffaste perioderna i Charlottes liv var när hon skulle stå på scenen och representera Sverige i Belgrad 2008 med låten Hero. Detta var exakt i samma veva som hon separerade från maken Nicola, något som hon själv beskriver som fullkomligt vidrigt.

– Det var fruktansvärt på alla sätt, den värsta perioden i mitt liv. På scenen står jag och ska vara stark och tävla för Sverige med Hero men själv är jag bara ett vrak. Det var en väldigt jobbig tid och när jag idag ser bilder på mig där jag står och sjunger Hero ser jag bara en sjukt smal tjej som var otroligt olycklig.

Anders och jag unnar oss

Charlotte och Anders bröllop var inte otippat – extra allt!

Idag är hon däremot på en väldigt bra plats i livet, med sin Anders, deras gemensamma två små killar, hennes äldre söner som hon har med Nicola samt Anders dotter som han har med journalisten Susanne Sjögren. En riktig storfamilj, något Charlotte älskar på alla sätt och vis.

Elegant och påkostat in i minsta detalj, med hela familjen samlad.

– Gud ja, det finns inget bättre! Och det är minst sagt fullt ös med alla killarna det kan jag lova dig, berättar Charlotte med sitt härliga skratt.

Ni lever verkligen det goda livet med magnifika hem i Djursholm, i Åre och i Spanien. Det är märkeskläder och lyxbilar. Har du träffat din själsfrände i Anders, ni ser ut att ha väldigt roligt tillsammans!

– Vi skrattar mycket, det är härligt! Vi jobbar hårt och har gjort det jämt och ja, vi tycker båda om att njuta av livet och unna oss. Jag går lika mycket hemma och grejar i träningskläder, det är inte alltid högklackat, men jag tycker om att göra mig fin, särskilt när det är fotograferingar.

Hela familjen på minstingen Alvins dop.

Att hon och Anders skulle få två små söner var däremot långt ifrån självklart. Att lille Alvin finns är i det närmaste ett mirakel, kantat av många tårar och kämpaglöd. Charlotte berättar att hon fick hela tio missfall innan Alvin blev till. En tuff resa som varade i flera år.

– Det var en mardrömsresa. Jag var SÅ trött. Min kropp var trött men när det pågår så länge blir det lite robotvarning. Första gången är helt katastrof, andra också. Sen tredje och fjärde gången, då hamnar man i ett läge där man liksom ”just det, så blir det”. Jag har väldigt lätt att bli gravid och kände till slut nej, jag orkar inte, jag orkar inte vara gravid igen och gå igenom det här en gång till. Jag satte upp en barriär för att orka men blev absolut knäckt varje gång. Det känns så orättvist.

Det måste ha påverkat dig och Anders så klart?

– Jättemycket. Idag när vi pratar om det förstår vi faktiskt inte hur vi orkade. Men livet är inte enkelt, man får bara lära sig att vissa saker går enkelt, och andra gör det inte.

"Jag fick tio missfall"

Charlotte gick igenom hela tio missfall innan lille Alvin kom till världen.

Idag finns lille Alvin där som makarnas andra ljuvliga son och på Charlottes blogg får man generöst följa hur hon bakar, tränar och pysslar sig igenom corona-tristessen, alltid med Alvin i hasorna.

– Jag försöker göra det bästa av situationen, och det är klart att det är lättare att vara två, både ekonomiskt och med familjen. Att dela livet med Anders är väldigt trevligt. Vi har väldigt roligt och vi stöttar och tar hand om varandra. Men för mig som artist är det inte helt enkelt att helt plötsligt sluta jobba. Kommer jag ihåg hur det är att stå på scenen, jag har inte gjort det på ett år nu? Det är knasigt, men samtidigt tror jag det här är så jäkla välbehövligt för alla. Vi behöver en paus, känna efter och reflektera.

Och då bakar du?

– Japp! Haha! Det är inte så att vi går hemma och familjemyser hela dagarna, Anders jobbar för fullt, han skriver avtal och flyger och far. Det går inte att pausa för oss alla, men jag är hemma och bakar och tar hand om barnen. Jag älskar att baka och pyssla hemma så det är bara att njuta av den varan!

Och tränar!

– Jag gick upp 30 kilo med Alvin, vilka jag nu äntligen har lyckats träna bort. Jag la om min diet en hel del, bakar dubbla bak där det ena är sockerfritt och så har jag tagit bort vetemjöl, pasta och ris. Och framför allt har jag hittat padel! Det är otroligt roligt! Vi är ett tjejgäng som spelar och jag tar också lektioner och spelar mix med Anders när han har tid.

I dagarna hände dock något som sätter lite extra guldkant på hemmatillvaron, Charlotte är aktuell i Mello 2021, något hon är jublande glad för.

– Det är så roligt! Jag ska sjunga en låt som heter Still Yong och i dessa tider känns texten mer passande än någonsin. Den handlar inte om att åldras, utan om att man har mer att ge. Jag vill inte känna mig gammal och förbrukad bara för att siffran på pappret visar att jag blivit äldre. Jag vill vara stark, och idag mår jag bra både i hjärtat och i kroppen.

I Anders har Charlotte hittat sin själsfrände.

Foto: Stjärnorna på Slottet/Ulrika Malm, TT