Charlotte Perrellis lyxliv med maken – tragedierna bakom fasaden: "Ett vrak"

27 mar, 2021, 16:00 
AvAnna Liljeberg
Lyxbilar, miljonlöner och smarta fastighetsplaceringar. Idag lever Charlotte Perrelli ett avundsvärt liv med maken Anders. Men vägen dit har knappast varit enkel. Parets glamourösa tillvaro har kantats av tragedier.
Annons
5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders Jensen
5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders Jensen

Det var en stolt småländska som visade upp sin slottsliknande villa för kollegorna i SVT:s “Stjärnorna på slottet”. För det är få som jobbat lika hårt för sin framgång som Charlotte Perrelli, 46 år.

– Ingenting är gratis och det är jävligt hårt arbete som krävts. Jag har kämpat och kämpat, berättade hon.

Precis som maken Anders, som Charlotte gärna lyfter fram som en äkta “self made-man”.

– Det är inte som att vi har vunnit på lotto eller att någon har testamenterat oss pengar – vi har jobbat oss till där vi sitter i dag, förklarar Charlotte.

Charlotte Perrelli började som 13-åring

Tittar vi bakåt i deras karriären så ser vi också mycket riktig två extremt ambitiösa och målinriktade personer. Bara 13 år gammal började Charlotte sjunga att sjunga med det lokala dansbandet Bengt-Ingvars i Hovmantorp. Genombrottet kom 1994 när hon blev sångerska i Anders Engbergs. Tre år senare sjöng hon i Wizex och 1999 vann hon hela Eurovision Song Contest, med “Tusen och en natt, på engelska “Take Me to Your Heaven”.

Annons

– Jag har jobbat väldigt hårt ända sedan jag var 13. Sparat, lagt undan reserver för både mig och barnen, försökt tänka strategiskt och smart, berättar hon i tidningen Amelia.

Charlotte, tillsammans med Carola, efter vinsten i Eurovision.

Anders Jensen började som springpojke

Anders Jensen, 44, är inte sämre han. Han började som springpojke med att plocka rutor på ett bilglaslager. Genom att belåna sig upp över öronen lyckades han starta eget inom samma bransch. 2012 sålde han bolaget till Ryds bilglas där han senare blev VD. I december 2017 köpte riskkapitalbolaget Nordic Capital 90% av aktierna i Ryds bilglas – därefter ökade försäljningen med en miljard på drygt ett år.

När de möttes var det en match mellan två drivna affärsproffs med andra ord.

Och kanske var det Charlotte Perrellis självständighet och energi som bidrog till att Anders Jensen vågade höra av sig till stjärnan via Facebook 2012. Hans förslag på en dejt, växte till ett sju timmar lång samtal som så småningom ledde både bröllop och två gemensamma barn. Men vägen till dagens familjelycka har varit kantat av svåra sjukdomar, skilsmässor och missfall.

Annons

När de möttes hade båda några minst sagt tuffa år bakom sig.

Charlotte var skild från Nicola, en skilsmässa som hon beskrivit som “vidrig”.

Med dåvarande maken Nicola Perrelli 2008.

– Det var fruktansvärt på alla sätt, den värsta perioden i mitt liv. På scenen står jag och ska vara stark och tävla för Sverige med “Hero”, men själv är jag bara ett vrak. Idag ser jag bara en sjukt smal tjej som var otroligt olycklig, har hon berättat.

Charlotte Perrelli

Namn: Charlotte Perrelli.
Ålder: 46.
Familj: Maken Anders Jensen, 44. Sönerna Angelo, 17, och Alessio, 15, med exmaken Nicola Perrelli, sönerna Adrian, 7, och Alvin, 2 (med Anders), bonusdottern Izabella, 13.

Anders hade också separerat från journalisten Suzanne Sjögren och de hade precis genomlidit en förälders värsta mardröm: dottern Izabellas leukemi.

– Vi hade gått igenom den tuffa perioden när man bor på sjukhus. Vi åkte fortfarande in på dagsbehandlingar, men vi bodde inte på sjukhuset längre, berättade Anders Jensen i Carina Bergfeldt pratshow på SVT.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen gifte sig i Frankrike.

Drömbröllopet i Frankrike

Charlotte blev ett stort stöd för Anders under krisen och när Izabella var frisk kunde det nykära paret ordna ett fantastiskt bröllop på slottet Château d’Esclimont i Frankrike. Lyckan var stor när Charlotte snabbt blev gravid, men den ersattes snart av förtvivlan.

Annons

– Jag hade precis varit i New York, vaknade på morgonen efter och hade blod i sängen, berättar hon i “Stjärnorna på slottet”

I duschen förlorade Perrelli barnet.

– Jag hade ju två friska barn och hade aldrig fått missfall tidigare. Jag var så naiv och kunde inte någonsin tro att jag skulle drabbas av något sådant.

Till slut föddes sonen Adrian,7, men efter det det genomled Charlotte tio missfall innan hon lyckades bli gravid med yngsta barnet Alvin, 2.

– Det var en mardrömsresa. Min kropp var så trött, men när det pågår så länge blir det lite robotvarning.

– Idag när Anders och jag pratar om det förstår vi faktiskt inte hur vi orkade, berättar hon i “Stjärnorna på slottet”.

Med totalt fem barn har Charlotte fått sin efterlängtade storfamilj. Hon känner sig trygg med Anders och kärleken är stabil. Men att visa upp sin lycka och sina framgångar gillas inte av alla. De elaka och avundsjuka kommentarerna på nätet försöker hon att strunta i.

Annons

– Folk kommer alltid tycka att jag är ful, för tjock, för smal, har sagt fel, så är det, säger hon. Man kan inte pleasa alla.

Till Expressen förklarar hon att det oftast är kvinnor i 50-60-årsåldern som skriver negativt om henne.

– Och det är konstigt, tycker jag. Vi kvinnor borde veta hur det är att vara utsatta och vi borde på alla sätt stå bakom varandra och skydda varandra med näbbar och klor.

Charlotte Perrellis och makens lyxliv

Två skickliga entreprenörer. Hon inom sång, men också inom design, med egna kläd- och skönhetskollektioner. Han är direktör för Ryds Bilglas AB.

Men vem är rikast?

Fastigheterna:

– Förutom artisteriet så kommer mina tillgångar från att jag köpt och sålt fastigheter, berättar Charlotte i Amelia. Jag tjänade min första miljon på det viset och förstod att det var smart ur businesssynpunkt.

Och att paret gjort lönsamma investeringar i bostäder står hel klart:

Paret bor exklusiva i Djursholm i Stockholm där de äger inte mindre än tre fastigheter.

Annons

2014 köpte paret en stor villa med pool och tennisbana på tomten genom sitt nybildade förvaltningsbolag. Prislappen var 20 miljoner kronor och köptes av parets bolag. I februari i fjol sålde bolaget fastigheten till privatpersonerna Charlotte och Anders, för 42 miljoner kronor, enligt Expressen. Drygt två månader senare, den 1 april, köpte de också grannfastigheten för 13,5 miljoner kronor.

Dessutom äger Charlotte ännu en villa i Djursholm genom sitt bolag Chanille AB. Den köpte hon redan 2004 och priset var då 7,5 miljoner kronor. Idag är marknadsvärdet t drygt 20 miljoner kronor.

Tillsammans äger de också en 745 kvadratmeter stor villa i Marbella. Garaget rymmer tre bilar och från den 50 kvadratmeter stora infinity-pool har man utsikt över havet.

Villan, som köptes för två år sedan, uppges vara värd cirka 50 miljoner kronor.

Paret har också byggt en egen drömkåk för ett okänt antal miljoner i Åre.

Annons

I fjol köpte Anders Jensens två fastigheter i Herrängen i södra Stockholm. Priset var 9 miljoner kronor och var en present till hans mamma, Charlottes svärmor.

Pengarna:

Paret har upprättat äktenskapsförord och när det gäller inkomster i rena pengar leder Anders klart ligan.

År 2019 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 10 163 100 kronor samt ett överskott av kapital på strax över 3,3 miljoner kronor, enligt Expressen.

– Hans business har rullat på ganska som vanligt, säger Charlotte Perrelli.

Charlotte själv deklarerade senast för 2,2 miljoner kronor.

Charlotte Perrelli driver två bolag. Chanille AB ägs av Chita Entertainment.

Chanilles omsättning stannade på knappt en halv miljon kronor och resultatet efter finansiella poster blev en förlust på nästan 1,3 miljoner kronor.

Ägarbolaget Chita Entertainment AB redovisade 2019 en omsättning på 1,8 miljoner kronor.

I oktober i fjol registrerade Charlotte klädmärket LaVie Charlotte Perrelli genom sitt bolag Chita Entertainment.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen gillar bilar.

Bilarna:

Charlotte Perrelli äger tre mopeder och tre bilar: En Land Rover, en Mini Cooper och en Cadillac Escalade.

Annons

Anders Jensen gillar Porsche. I garaget har han en Porsche Cayenne elhybrid, en Porsche Carrera 911 S, och en Porsche Panamera Turbo.

Annons