Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Miljonstriden i familjen Wahlgren-Ingrosso – okända syskonets livsbeslut

05 mar, 2021, 16:00 
AvLinus Brännström
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso kammade nyligen hem 73 miljoner kronor i sitt livs affär. Hon är rikast i familjen Wahlgren-Ingrosso – men strax bakom henne kämpar flera andra släktingar i pengastriden. Här är alla tillgångar, fastigheter, bilar och motorcyklar i kändisklanen.
Annons
5 frågor & svar om Pernilla WahlgrenBrand logo
5 frågor & svar om Pernilla Wahlgren

Familjen Wahlgren har varit ett slags underhållningsadel i snart 100 år – ända sedan Ivar Wahlgren (1901–1983) valde skådespelaryrket och så småningom gifte sig med skådiskollegan Nina Scenna (1907–1981).

Tillsammans medverkade de i över 80 film- och tv-produktioner men inte nog med det – de fick också sonen Hans Wahlgren 1937 som valde samma bana och som även han gifte sig med en en skådespelarkollega, Christina Schollin.

Sedan dess har det rullat på i generationer – Hans och Christina är föräldrar till Pernilla, Niclas och Linus som alla valt underhållningsbranschen. Familjens "svarta får" och den mest okända i familjen Wahlgren, är äldsta syskonet Peter som jobbat inom bankvärlden och på senare år som deltidsbrandman och aktivt valt bort kändisskapet.

Barnen är redan miljonärer

Men även om släkten har varit framgångsrik och levt gott på sina karriärer är det först med den yngsta generationen som de riktigt stora pengarna har börjat rulla in och flera familjemedlemmar har blivit rika som troll.

Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Emilio Ingrosso under TV4:s Let's dance. Foto: IBL

Pernilla Wahlgrens äktenskap med Emilio Ingrosso höll som bekant inte men två av deras tre gemensamma barn är nu de främsta ansiktena utåt för familjen och båda är dessutom redan miljonärer.

Annons

Bianca Ingrosso, 26, är den, ekonomiskt sett, överlägset mest framgångsrika i kändisklanen. Hon har på ett sätt också gått sin egen väg och valt bort sång och skådespeleri – i stället har hon byggt sitt varumärke på sociala medier och i realitysåpan "Wahlgrens värld".

Samtidigt har Bianca blivit en av Sveriges mest framgångsrika unga entreprenörer.

I fjol kom nyheten om att riskkapitalbolaget Verdane köpt stora delar av sminkföretaget Caia Cosmetics som Bianca Ingrosso är delägare i och ansiktet utåt för. Redan då framstod det som en enorm affär och det sades att bolaget värderades till 400 miljoner kronor.

Nyligen kunde dock sajten Breakit avslöja att värderingen var ännu högre än så då man kommit över Vanessa Lindblads, som tidigare var agent för Bianca, årsredovisning för 2020. I bolagets papper framgick det att hon dragit in 65,7 miljoner kronor på försäljningen av sina 13 procent av sminkföretaget – enligt Breakits beräkning betyder det att Caia Cosmetics värderades till över en halv miljard kronor i affären.

Annons

Bianca Ingrosso drog in 73 miljoner kronor

Det innebär i sin tur att Bianca Ingrosso, som ska ha sålt hälften av sina 29 procent i bolaget, drog in hisnande 73 miljoner kronor på affären. Hon lär med andra ord inte behöva jobba en enda dag till i sitt liv om hon inte vill.

Men så lär det nog inte bli – Bianca har gjort sig känd som en hårt arbetande kvinna vilket inte minst visar sig på hennes inkomster även före försäljningen.

Hennes bolags årsredovisningar för 2020 har ännu inte kommit in till Skatteverket men det räcker att kolla på 2019 för att se att hon utklassar alla andra i familjen.

Bianca Ingrosso drar in mest i familjen.

Då omsatte hennes huvudsakliga företag, Bianca Ingrosso AB, 34 miljoner kronor och gjorde en vinst på 16,2 miljoner. Hennes tre helägda bolag hade, enligt de senaste årsredovisningarna, tillgångar på totalt över 50 miljoner kronor.

Annons

Och då är alltså fjolårets jätteaffär inte medräknad.

– Jag har alltid sagt att jag inte kommer att sälja mina procent i bolaget om det inte är till rätt människor. Det här gjorde jag inte för att tjäna pengar, utan det här gjorde jag för Caia, för att bolaget ska kunna bli ännu bättre och ännu större. Och wow, vad mycket som har hänt sedan det här partnerskapet började på riktigt. Men ja. Jag är ekonomiskt oberoende, vad det nu egentligen betyder, har hon själv sagt om miljonförsäljningen i en Youtube-video.

Bianca är också den som plockat ut mest lön i hela familjen – 2019 hade hon en taxerad inkomst på över 2 miljoner kronor och ett överskott av kapital på närmare 600 000.

Pengarna har hon bland annat lagt på den lyxiga lägenhet som hon köpte på Östermalm i Stockholm häromåret för knapp 10 miljoner kronor och som hon sedan dess har renoverat för stora summor pengar.

Bianca Ingrosso, 26

Influencer och entreprenör – dotter till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Bor: I en omtalad lägenhet på Östermalm i Stockholm som hon köpte för knappt 10 miljoner kronor och sedan dess renoverat för stora summor pengar.

Taxerad inkomst 2019: 2 035 000 kronor.

Överskott av kapital: 591 203 kronor,

Fordon: Äger inga fordon.

Bolag: Bedriver sin verksamhet i tre egna bolag – det största är Bianca Ingrosso AB som 2019 omsatte 34 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 16,2 miljoner, bolaget har tillgångar på 49 miljoner kronor enligt den senaste årsredovisningen. Driver också Bibbz AB och Sammy Holding AB som har tillgångar på runt en miljon kronor vardera. Sitter även i styrelsen och är en av delägarna till Beauty Icons AB, firman som ligger bakom Caia Cosmetics.

Annons

Benjamin Ingrosso tjänar mer än morbröderna

Benjamin Ingrosso är visserligen inte närheten av storasyster Biancas ekonomiska succé. Men vid blott 23 års ålder drar han redan in betydligt mer pengar än exempelvis sina morbröder Niclas, 55, och Linus, 44, som båda har många flera år i branschen.

Benjamin hade 2019 en taxerad inkomst på 783 500 kronor. Hans bolag Giggit AB omsatte samtidigt 3,6 miljoner kronor, gjorde en vinst på 2 miljoner och hade tillgångar på 4 miljoner.

Benjamin Ingrosso är aktuell med ”Benjamin’s” i TV4.

Det kan jämföras med Niclas som hade en taxerad inkomst på 535 200 kronor och vars bolag Rajraj AB omsatte 1,2 miljoner, gjorde en vinst på 360 000 och hade tillgångar på 1,1 miljoner.

Eller med Linus som hade en taxerad inkomst på 509 200 kronor. Hans bolag Lintott Entertainment AB omsatte 1,1 miljoner kronor, gjorde en vinst på 48 000 och hade tillgångar på 1,2 miljoner.

Annons

Benjamin Ingrosso, 23

Artist – son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Bor: Äger en lägenhet på Östermalm i Stockholm men är fortfarande skriven hemma hos mamma Pernilla på Lidingö.

Taxerad inkomst 2019: 783 500 kronor.

Överskott av kapital: 135 881 kronor.

Fordon: Äger inga fordon.

Bolag: Driver bolagen Giggit AB och Partouz AB. Giggit omsatte 3,6 miljoner kronor 2019 och gjorde ett resultat på 2 miljoner, bolaget har tillgångar på 4 miljoner enligt den senaste årsredovisningen. Partouz AB har ännu inte lämnat in någon årsredovisning.

Motorintresset i familjen

När det kommer till fordon ligger dock Benjamin i lä. Han äger inte en enda motorleksak medan morbror Niclas glider runt på en Harley Davidson från 2012 och i en Volkswagen-suv från 2019.

Niclas Wahlgren gillar motorleksaker.

Och morbror Linus är ännu värre – han äger själv en moped och via sitt bolag har han också en veteranmotorcykel från BMW och en ny Mini Cooper Countryman.

Niclas Wahlgren, 55

Skådespelare, artist och programledare – son till Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Bor: Radhus på Lidingö. Fastigheten har ett taxeringsvärde på 5 miljoner kronor, enligt Expressen.

Taxerad inkomst 2019: 535 200 kronor.

Överskott av kapital: 54 732 kronor.

Fordon: Äger en Harley Davidson 883 Iron från 2012, en Volkswagen Tiguan från 2019 samt en moped från 2010.

Bolag: Driver bolaget Rajraj AB som 2019 omsatte 1,2 miljoner och gjorde ett resultat på 360 000. Bolaget har tillgångar på 1,1 miljoner enligt den senaste årsredovisningen.

Annons

Linus Wahlgren, 44

Skådespelare och artist – son till Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Bor: Skriven i en bostadsrätt på Östermalm.

Taxerad inkomst 2019: 509 200 kronor.

Underskott av kapital: -18 014 kronor,

Fordon: Äger en moped av årsmodell 2014. Via sitt bolag Lintott Entertainment AB äger han också en BMW-motorcykel från 1971 samt en Mini Cooper Countryman från 2020.

Bolag: Lintott Entertainment AB omsatte 2020 1,1 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 48 000. Bolaget har tillgångar på 1,2 miljoner.

Hans och Christina äger villa för 20 miljoner

Den äldsta nu levande generationen, 83-åriga makarna Christina Schollin och Hans Wahlgren, drar inte längre in några stora pengar och verkar också leva sparsamt – de har till exempel varsin äldre bil, en Volkswagen Polo från 2009 och en Peugeot 307 från 2008.

Hans Wahlgren och Christina Schollin.

Däremot har paret den klart mest värdefulla fastigheten i familjen. Villan med strandtomt på Norra Lagnö i Värmdö kommun har ett taxeringsvärde på 10,1 miljoner kronor vilket betyder att ett försäljningsvärdet skulle vara långt större än så – bostadssajten Booli värderar fastigheten till runt 20 miljoner kronor.

Annons

Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgren, 83

Skådespelare.

Bor: I en villa med strandtomt på Norra Lagnö i Värmdö kommun med ett sammanlagt taxeringsvärde på 10,1 miljoner kronor. Christina Schollin står som ägare till fastigheten, enligt Expressen. Paret har också ett boende i Nerja i Spanien där de sedan många år brukar tillbringa vinterhalvåret.

Taxerade inkomster 2019: 366 700 kronor (Christina), 248 900 kronor (Hans)

Underskott av kapital: -21 852 kronor (Christina), -21 771 kronor (Hans).

Fordon: Christina Schollin äger en Volkswagen Polo från 2009 och Hans Wahlgren äger en Peugeot 307 från 2008.

Bolag: Christina Schollin driver en enskild firma som heter Christina’s bod och salong. Bokslut är inte offentliga för den bolagsformen.

Pernilla Wahlgrens drömhus

Mycket talar dock för att Pernilla Wahlgren, 53, snart kommer att gå om föräldrarna. Hon bor sedan länge i ett hus på Lidingö som ägs av ett av hennes bolag men berättade nyligen om att hon hittat en annan tomt i den lyxiga kommunen där hon nu planerar för att bygga ett rejält drömhus.

– Det kommer önskemål från barnen också. Benjamin vill ha gym och plats för flygel, Bianca vill ha en pool, har hon sagt till Expressen.

Och Pernilla har råd. Hon är faktiskt den enda i kändisklanen som är i närheten av att matcha dottern Bianca när det kommer till ekonomisk framgång – i alla fall om man bortser från Caia Cosmetics-affären.

Pernilla Wahlgren är den enda i familjen som kan matcha Biancas inkomst. Foto: TT

2019 hade Pernilla Wahlgren en taxerad inkomst på 1,1 miljoner kronor och ett överskott av kapital på 336 841 kronor. Hennes huvudsakliga bolag, Picadill Production AB, omsatte samtidigt 18,9 miljoner kronor, gjorde en vinst på 9 miljoner och hade tillgångar på 31 miljoner kronor. Till det kan man addera flera andra bolag, däribland Perval Produktion AB som hon också äger 100 procent av, som har tillgångar på 5,1 miljoner kronor.

Annons

– I och med att jag jobbar hela tiden så hinner jag inte göra av med pengarna heller. Förut brände jag mycket pengar på shopping. Det gör jag inte längre, jag har det jag behöver. Men det är klart att det är roligt att det går bra när man jobbar och sliter, har hon sagt till Expressen.

Pernilla Wahlgren är också den som äger flest fordon i hela familjen – även om det knappast handlar om några vrålåk. Till exempel har hon fyra mopeder av årsmodell 2000, 2007, 2013 och 2018 – två av dem äger hon privat och två via ett av sina bolag. Hennes bolag äger också en Fiat 500 från 2012.

Pernilla Wahlgren, 53

Artist – dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Bor: I ett hus på Lidingö som enligt Expressen ägs av hennes företag Picadill Production AB. Huset har ett taxeringsvärde på 7,6 miljoner kronor. Har också ett hus i Marbella i Spanien.

Taxerad inkomst 2019: 1 099 600 kronor.

Överskott av kapital: 336 841 kronor.

Fordon: Äger två mopeder, en från 2007 och en från 2018. Via bolaget Picadill Production AB äger hon också en Fiat 500 från 2012 samt ytterligare två mopeder, en från 2000 och en från 2013.

Bolag: Har två helägda bolag, Picadill Production AB och Perval Produktion AB. Huvuddelen av verksamheten bedrivs i Picadill som 2019 omsatte 18,9 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 9 miljoner, bolaget har tillgångar på 31 miljoner kronor enligt den senaste årsredovisningen. Perval Produktion AB hade inga intäkter men gjorde 2019 ändå ett resultat på 1 miljon kronor, det bolaget har tillgångar på 5,1 miljoner kronor. Är också delägare i flera andra bolag – däribland Wahlgren & Wistam AB som hon driver med Sofia Wistam. Det gemensamma bolaget omsatte 4,4 miljoner 2019 och gjorde ett resultat på 2,8 miljoner, tillgångarna uppgår till 4,5 miljoner.

Annons

Emilio och Åsas lyxiga liv i Palma

I utkanten av familjen finns även andra som lever lyxiga liv – som Biancas och Benjamins pappa Emilio Ingrosso, 55, och hans nya hustru Åsa Ingrosso, 46. Krögaren och inredaren bor och jobbar tillsammans i Palma på Mallorca och därför är det svårt att få någon uppfattning om hur deras ekonomiska förutsättningar verkligen ser ut.

Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso bor i Palma.

Båda är registrerad som utvandrade från Sverige hos Skatteverket som därmed inte har några uppgifter om parets inkomster.

Peter Wahlgren.
Oliver Ingrosso.

Peter Wahlgren, 57

Deltidsbrandman, tidigare valutahandlare – son till Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Bor: I en strandnära villa i Säters kommun. Fastigheten har ett taxeringsvärde på 2,4 miljoner kronor, enligt Expressen.

Taxerad inkomst 2019: 335 400 kronor.

Underskott av kapital: -538 kronor.

Fordon: Äger en Kia Carens från 2014.

Bolag: Har inga bolag.

Oliver Ingrosso, 31

Dj och musikproducent – son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Bor: Skriven i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Taxerad inkomst 2019: 211 700 kronor.

Underskott av kapital: -6 796 kronor.

Fordon: Äger inga fordon.

Bolag: Driver enskilda firman Manaton. Bokslut är inte offentliga för den bolagsformen.

Mer från Svensk Dam Plus:

Annons