Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlotte Perrellis sällsynta diagnos – nu berättar hon: "Går inte att jämföra med något"

04 nov, 2022, 08:00 

Nu berättar stjärnan om den tuffa kampen.

Annons
7 saker du inte visste om Charlotte PerrelliBrand logo
7 saker du inte visste om Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli tycks leva ett liv i lyx och flärd som många avundas av. Tillsammans med sin stora familj njuter de av sin tillvaro i någon av sina olika lyxhus, och hon delar gärna med sig av vardagen på sociala medier.

Men det är inte bara en dans på rosor. Nu berättar hon om komplikationerna hon kämpade med när sonen Alvin skulle komma till världen.

Drabbar väldigt få

Totalt har Charlotte och maken Anders Jensen minst sagt fullt hus hemma. Paret har sammanlagt fem barn, varav de två minstingarna Alvin och Adrian är gemensamma.

Adrian kom till världen 2013, och Alvin 2018, och i dagarna firade Alvin fyra år på jorden.

Men vägen hit har varit allt annat än lätt, berättar Charlotte på sin blogg. När hon var gravid med honom drabbades hon nämligen av den sällsynta komplikationen vasa previa. Det innebär en stor hälsorisk för bebisen i magen, och drabbar så få som 1 per 4000 förlossningar.

Charlotte har tidigare berättat att det i hennes fall innebar att navelsträngen och blodkärl låg för mynningen, och hon fick föda genom ett planerat kejsarsnitt.

Annons

Påfrestande tiden

Allting gick som tur är bra, och familjen välkomnade lilla Alvin till världen i början av november 2018. Men graviditeten beskriver Charlotte som den tuffaste perioden i sitt liv.

Bland annat innebar hennes komplikation att hon alltid var tvungen att vara nära ett sjukhus, ifall att något skulle hända. Hon har pratat om detta tuffa tillstånd förut, men nu berättar hon nya detaljer.

"Från v 20 när de upptäckte det fram till förlossningen så fick jag inte ha mer än 3 min till ett akut sjukhus. OM något skulle hända, om jag skulle få en blödning eller liknande så skulle syret till honom strypas inom 3 min. Den nervstressen var enorm och går inte att jämföra med något annat" Skriver hon bland annat.

Men kärleken till sina barn är som bekant något helt utöver det vanliga. Trots den oerhört påfrestande graviditeten berättar hon att hon skulle göra om det igen. Hon passar även på att hylla sin nyblivna fyraåring:

"Om du visste vilken lycka du är och inneburit för oss! Dessutom kom du med sååå mycket positiv energi och glädje. Du har alltid ett leende på läpparna! Sjunger och trallar mest hela tiden!!"

Foto: TT/Instagram

Annons