Chocken! Artisten hoppar av Melodifestivalen – beskedet timmar före finalen

09 mar, 2023, 12:30 

Jon Henrik Fjällgren känner sig färdig med Melodifestivalen.

Annons

På lördag kickar Melodifestivalen igång finalen. Tolv bidrag gör upp om förstaplatsen och biljetten till Eurovision Song Contest, som i år tar plats i den engelska staden Liverpool.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Först upp på scen är Jon Henrik Fjällgren som gör låten ”Where You Are (Sávean)” tillsammans med Arc North och Adam Woods – en trio som verkligen funnit varandra längs resans gång.

– Det var många som sa ”ska du inte prova en gång till, en sista gång, göra något annorlunda?”. Och det vart det här. Denna låt och samarbete kändes verkligen rätt för mig och berörde mig djupt, säger Jon Henrik Fjällgren till Aftonbladet.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Jon Henrik Fjällgren,Arc North feat. Adam Woods
Jon Henrik Fjällgren,Arc North feat. Adam Woods.

Jon Henrik Fjällgren vill inte göra mer

Jon Henrik Fjällgren kan klassas som en veteran i Mellosammanhang. Han har ställt upp i tävlingen flera gånger och när han gjorde sin debut 2015, med låten ”Jag är fri”, hamnade han på en andraplats.

Melodifestivalen har alltid betytt mycket för Jon Henrik Fjällgren, men han känner samtidigt att det finns annat i livet och har nu bestämt sig för att inte ställa upp fler gånger.

– Ja, i stort sett. Jag har gjort mitt i Melodifestivalen.

Kommer tacka ”nej”

Artisten säger till Aftonbladet att han mest är med i tävlingen för att det är roligt och för att han vill sprida samisk musik, vilket han hoppas får fler samer att söka sig till tävlingen.

Annons

Jon Henrik Fjällgren räknar med att andra kommer försöka få honom att ställa upp i musiktävlingen framöver, men han låter meddelat att svaret då kommer att bli ”nej”.

Jon Henrik Fjällgren har gjort sitt i Melodifestivalen
Jon Henrik Fjällgren har gjort sitt i Melodifestivalen, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons