Chocken! Artisten hoppar av Melodifestivalen – beskedet timmar före finalen

Chocken! Artisten hoppar av Melodifestivalen – beskedet timmar före finalen

Jon Henrik Fjällgren känner sig färdig med Melodifestivalen.

På lördag kickar Melodifestivalen igång finalen. Tolv bidrag gör upp om förstaplatsen och biljetten till Eurovision Song Contest, som i år tar plats i den engelska staden Liverpool.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
0:36

Efter reklamen: SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

(0:36)

Slå på ljud

Först upp på scen är Jon Henrik Fjällgren som gör låten ”Where You Are (Sávean)” tillsammans med Arc North och Adam Woods – en trio som verkligen funnit varandra längs resans gång.

– Det var många som sa ”ska du inte prova en gång till, en sista gång, göra något annorlunda?”. Och det vart det här. Denna låt och samarbete kändes verkligen rätt för mig och berörde mig djupt, säger Jon Henrik Fjällgren till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren,Arc North feat. Adam Woods

Jon Henrik Fjällgren,Arc North feat. Adam Woods.

Karin Törnblom/TT

Jon Henrik Fjällgren vill inte göra mer

Jon Henrik Fjällgren kan klassas som en veteran i Mellosammanhang. Han har ställt upp i tävlingen flera gånger och när han gjorde sin debut 2015, med låten ”Jag är fri”, hamnade han på en andraplats.

Melodifestivalen har alltid betytt mycket för Jon Henrik Fjällgren, men han känner samtidigt att det finns annat i livet och har nu bestämt sig för att inte ställa upp fler gånger.

– Ja, i stort sett. Jag har gjort mitt i Melodifestivalen.

Sorgliga beskedet innan Melodifestivalen – finalisten tvingas hoppa av: "Är ledsna"

Kommer tacka ”nej”

Artisten säger till Aftonbladet att han mest är med i tävlingen för att det är roligt och för att han vill sprida samisk musik, vilket han hoppas får fler samer att söka sig till tävlingen.

Jon Henrik Fjällgren räknar med att andra kommer försöka få honom att ställa upp i musiktävlingen framöver, men han låter meddelat att svaret då kommer att bli ”nej”.

Jon Henrik Fjällgren har gjort sitt i Melodifestivalen

Jon Henrik Fjällgren har gjort sitt i Melodifestivalen, säger han till Aftonbladet.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT