Sorgliga beskedet innan Melodifestivalen – finalisten tvingas hoppa av: "Är ledsna"

08 mar, 2023, 07:30 
Om ynka dagar går finalen av Melodifestivalen av stapeln. Nu meddelar en av finalisterna ett besked som får fansen att bli ledsna.
Annons

På lördag går finalen av hela Sveriges folkfest av stapeln: Melodifestivalen. Efter fyra deltävlingar och en semifinal är startfältet klart, och tolv akter gör upp om Sångfågeln i Friends Arena.

Bara dagar innan detta, mitt i finalyran, meddelar en akt att de tvingas ställa in sina nummer på annat håll.

Loreens uppoffring – för att tävla
Loreens uppoffring – för att tävla

Melodifestivalen-finalisterna tvingas ställa in – beskedet bara dagar innan sändning

Recept.se Nyhetsbrev

Det är rockbandet Smash Into Pieces som gjorde storartad succé i Malmö Arena som drabbas. De tog sig raka vägen till final, utan avstickare till semin. Men framgångarna kommer med ett pris.

Utanför Mello-scenen är bandet ett stort namn med en trogen skara fans, som nu möttes av ett minst sagt dystert besked på Instagram. De tvingas hoppa av sin inbokade turné i Europa, eftersom Melodifestivalen kom i vägen.

Annons

"Vi är ledsna att meddela att vi ställer in våra shower i Köln, Hamburg och Amsterdam den här veckan. Detta på grund av vårt deltagande i finalen av Melodifestivalen (Svensk Eurovision) som äger rum på lördag i Sverige." Skriver Smash Into Pieces och meddelar att de kommer fortsätta turnén nästa vecka i Berlin.

På Instagram har bandet över sextio tusen följare, och i kommentarsfältet är många besvikna. Samtidigt, unnar de bandet framgången:

"Jag önskar er lycka till, men jag är väldigt ledsen. 😞 Jag såg er två gånger förra året och det var fantastiskt. Snälla vinn finalen i Melodifestivalen för oss."

Rockbandet Smash into pieces på scen i Melodifestivalen
De trogna fansen är ledsna, men förstår beslutet.

Pernilla Wahlgren uteblev från Melodifestivalen – sanningen bakom

Finalen väntas som vanligt bli rafflande, och fullspäckad. Ännu en artist ska väljas in i Melodifestivalens "Hall of fame", och denna gång har äran kommit till Danny Saucedo.

Annons

Till skillnad från förra veckans "vinnare" Pernilla Wahlgren kommer Danny uppträda på plats i Friends Arena, en kul bonus för alla schlagerfans!

Ja, för när Pernilla under förra veckan valdes in för hennes hitlåt Picadilly Circus lyste hon med sin frånvaro. Istället stod Tiktok-stjärnan och dansbandssångaren Lucianoz för underhållningen. Pernilla motiverade anledningen att hon uteblev för Aftonbladet:

”Jag hade såklart helst velat vara på plats i kväll och ta emot priset där, men spelar dessvärre dubbla föreställningar med ’Peter Pan går åt helvete’ i Linköping Arena. Men jag är såklart lika stolt och glad härifrån , och kommer självklart titta på programmet efter föreställningen på SVT play”, skrev hon i ett SMS.

Foto: TT

Annons