Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken efter ÖB:s och Linda Staafs plötsliga beslut i relationen: "Gränslöst"

21 jan, 2024, 17:00 
ÖB Micael Bydén och Linda Staafs nya beslut i relationen väcker ramaskri.
Annons

Det var 2022 som överbefälhavare Micael Bydén och tidigare NOA-chefen Linda Staaf bekräftade att de hade en romantisk relation:

– Ja, det stämmer. Jag kan bekräfta att vi är ett par. Och sedan har jag inte så mycket mer att säga om den saken, sa Linda Staaf till Dagens Nyheter.

Efter det höll paret låg profil, men började så småningom fastna på bild ihop.

Nu är ÖB och Linda Staaf på tapeten igen, efter ett beslut i relationen som väcker ramaskri.

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Linda Staaf och Micael Bydéns beslut – efter förlovningen

Det var bara några dagar sedan det blev offentligt att Micael Bydén och Linda Staaf förlovat sig, något Stoppa Pressarna var först med att rapportera om. Staaf bekräftade det senare för Expressen.

Annons

Men kärleksbubblan var inte långlivad. I veckan avslöjade Expressen att Micael Bydén och Linda Staaf startat bolaget Byden Ops AB ihop, som ska ägna sig åt konsultverksamhet. Bolaget var registrerat på Försvarsmaktens högkvarter.

Försvarsmaktens presschef lät meddela att bolaget inte ännu är verksamt, utan att ÖB förbereder inför september när hans förordnande går ut.

Expressen rapporterar också att regeringskansliet gett grönt ljus, eftersom han inte ska bedriva verksamhet samtidigt som han är ÖB. Men trots det, har beslutet att starta bolag lett till ett rejält ramaskri.

Linda Staaf och Micael Bydén
Micael Bydén planerade för livet efter tiden som ÖB. Men framförhållningen möts av stor kritik.

Kritikstorm mot ÖB Micael Bydén efter beslutet med Linda Staaf

I spalterna höjs många kritiska röster, som menar att Bydén äventyrar sitt förtroende som startar ett bolag samtidigt som han sitter på en av landets högsta poster. Arbetsrättsjuristen Tommy Iseskog intervjuades i P1 Morgon, och även han anser att det kan skada allmänhetens förtroende för ÖB:

Annons

– Min slutsats är att han egentligen inte kan fortsätta och det betyder ju att han bör avgå eller att uppdragsgivaren bör agera.

Nyheterna kommer också bara veckor efter att ÖB:s omtalade uttalande på konferensen Riks och Försvar, där han uppmanade alla svenskar att förbereda sig för krig.

Med den bakgrunden kritiserar Dagens Nyheters politiska redaktör Amanda Sokolnicki Bydéns agerande starkt i en ledare.

– Varningarna om krig är till för att gynna militärerna själva, hävdar flera vänsterröster efter att svenskarna uppmanats att öka sin beredskap, inleder Sokolnicki och fortsätter:

– Därför blir det så förödande när det nu visar sig att ÖB registrerat ett eget konsultbolag – på Försvarsmaktens högkvarter.

Hon kallar därefter ÖB:s beteende för "gränslöst".

– Att uppmana svenskar att vara omdömesgilla inför det allvarliga säkerhetsläget och själv bete sig så här gränslöst, är inte bara att sätta sin egen trovärdighet på spel, utan hela Försvarsmaktens.

Foto: TT

Annons