Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Chocken för Zlatan och Helena – deras svenska hus ska rivas: "Kan vi inte få vara kvar?"

05 jan, 2024, 11:00 
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har fått ett negativt besked från Stockholm Stad.
Annons

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger är pendlare av rang. De har fortfarande en fot kvar i Italien, där Zlatan avslutade sin fotbollskarriär i Milan – samma klubb som gett honom ett chefsjobb nu när han lagt skorna på hyllan.

När de bor i Sverige är de för mesta stationerade i sitt hus på Storgatan i Östermalm. Det är en ombyggd kyrka på fem våningar som kostade Zlatan och Helena ungefär 110 miljoner kronor.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatans hus ska rivas – trots protester

Zlatan äger fler fastigheter i huvudstaden – men nu är en av dem på väg att rivas. Mot hans vilja.

Zlatan är delägare i Padel Zenter, en padelverksamhet med flera lokaler runtom i landet. Flaggskeppet har varit padelhallen i Årsta i södra Stockholm. Den ska nu rivas, eftersom staten har beslutat sig för att bygga bostäder på tomten.

Annons

– Jag har försökt starta en dialog med Stockholms stad, för vi vill ju stanna kvar, men det har inte varit något större intresse från dem. Vi vill inte att de ska behöva känna sig pressade med något långt avtal men det måste finnas en vilja från andra hållet att vi ska vara kvar, säger Zlatans affärspartner Thomas Sandström till Expressen.

– Vi har försökt förhandla, vi har kunder som vill vara kvar. När jag och min kompanjon, som alla vet vem det är, drog i gång det här så var det viktigt att folk skulle kunna röra på sig för både mig och honom. Nu tar man det ifrån dem. Men vi accepterar det och blir inte utkastade.

Vädjan: "Kan vi inte få vara kvar?"

Tomten som padelhallen ligger på såldes nyligen i en affär värd 676 miljoner kronor. Enligt Thomas ligger planerna på de nya bostäderna så långt fram i tiden, att padelhallen hade kunnat få stå kvar i några år till.

– När man vet hur läget ser ut, att det nog inte händer något här på fem, tio, år enligt det offentliga projektet. Den första etappen är redan försenad så det lär ta ett tag. Då kände jag att ”kan vi inte få vara kvar”, det händer ju inte mycket på ett tag, säger Thomas.

Annons