Chocken i direktsändning: Här kysser programledarna varandra i Nyhetsmorgon

30 dec, 2022, 12:00 

Ingen såg det komma – plötsligt kysser programledarna varandra i Nyhetsmorgon!

Annons

De minnesvärda stunderna i Nyhetsmorgon är många. Med 30 år i rutan och otaliga timmar direktsänd tv är det inte särskilt konstigt – utrymme för oväntade händelser finns det gott om.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

En av de händelser som nog aldrig kommer glömmas bort står det forna radarparet Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe för – och Mikael Sandström satt på första parkett.

Här kysser programledarna varandra i Nyhetsmorgon

Det var en helt vanlig tisdagssändning av Nyhetsmorgon, och Doktor Mikael hade som vanligt med sig ett hett ämne på agendan. Särskilt hett skulle det också bli, när han förklarade kopplingen mellan en kyss och sexdriften.

Recept.se Nyhetsbrev

Tilde de Paula Eby nöjde sig inte med att få det förklarat i teorin, utan lutade sig mot kollegan Peter Jidhe för en kyss. Hon ville helt enkelt testa själv: är det så att testosteron utbyts via salivet i en het kyss?

Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe kysser varandra i Nyhetsmorgon
Det gick vilt till!

Ja, något omedelbart svar på frågan gavs inte, men Tilde erkänner för den skrattande publiken att hon lät impulsen ta över.

– Jag bara kände: "Nu kör vi", säger hon.

– Jag blev lite generad.

Doktor Mikael, Peter Jidhe och Tilde de Paula Eby skrattar i Nyhetsmorgon efter att de kysst varandra
Total förvirring i studion!

Samtliga i studion, och testkaninen Peter Jidhe, skrattar gott åt händelsen. Men så skulle det inte se ut hemma i tv-sofforna.

Annons

Tittarnas ilska efter scenerna i Nyhetsmorgon

Även om alla inblandade skrattade gott i tv-studion var tittarna av annan åsikt. Många reagerade på händelsen i direktsändning, och tyckte det var osmakligt – både Tilde och Peter hade ju partners hemma.

"Spelar ingen roll om det bara är en puss. Man pussar ingen annan än sin partner enligt mig", skrev en tittare då enligt Expressen, och andra menade att det var ett försök att höja tittarsiffrorna.

Men TV4 stressade inte i onödan, och försäkrade oroliga tittare om att de kan sitta lugnt i båten.

– Vi upplever att de allra flesta tittarna tyckte att det var ett kul inslag och att de gillar när våra programledare bjuder på sig själva. Tilde och Peter är bästa vänner och umgås även privat med respektives familjer. Jag tror nog att de själva kan avgöra vad som är okej eller inte. Alla som sett klippet kan också se att det var högst oskyldigt och i ett sammanhang där de just diskuterade vad som händer i kropp och hjärna vid en puss, sa Anders Edholm, pressansvarig på TV4 till Expressen vid tillfället.

Foto: TT

Annons