Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Steffo och Jenny bekräftar beslutet om framtiden i rutan – efter splittringen: "Orkade inte"

Steffo och Jenny bekräftar beslutet om framtiden i rutan – efter splittringen: "Orkade inte"

Foto: TV4

Nu kommer parhästarna med ett besked om deras gemensamma framtid i Nyhetsmorgon.

Vissa gör lite extra stort avtryck i rutan, speciellt tillsammans. Nyhetsmorgon-veteranerna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är något av en ikonisk duo när det kommer till parhästar i morgon-tv – men vad är det egentligen som hänt bakom kulisserna?

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
0:43

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

(0:43)

Slå på ljud

Nu syns de ju sällan tillsammans om mornarna i rutan längre. Steffo Törnquist kommer nu med ett efterlängtat besked om framtiden i rutan.

Jenny Strömstedts ilska – berättar om sveket: "För bra för att vara sant"

Steffo Törnquist bekräftar beslutet med Jenny Strömstedt

Det är ju redan så att Steffo på egen hand syns alltmer sällan i Nyhetsmorgon. Och visst är det svårt att klandra honom, han har 44 säsonger bakom sig och fyller om ynka veckor 67.

Men han är inte på några vis klar med karriären, inte ännu, i alla fall. Steffo har berättat att han trappat ned för att orka med, och för att vänta in frun Caroline som fortfarande jobbar för fullt.

Den som flitigt tittar på Nyhetsmorgon har däremot märkt att de forna parhästarna Steffo och Jenny, som står för några av våra mest klassiska tv-stunder inte längre verkar få deras scheman att gå ihop. Tills nu! Under fredagen syntes de tillsammans i rutan, och precis som Steffo kunde avslöja för Svensk Dam redan i november, så kommer de styra nyårs-sändningen i Nyhetsmorgon tillsammans.

"Äntligen är ordningen återställd" lyder en av många hyllningar i kommentarsfältet på Instagram när Steffo kommer med beskedet.

Steffos son har vuxit upp: Så ser han ut idag!

Därför jobbar inte Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt tillsammans

Nu kan många där hemma alltså pusta ut – succéduon är tillbaka! Men hur kommer det sig egentligen att den försvann från första början? Det är inte frågan om något tjafs bakom kulisserna, som tur är. De umgås dessutom flitigt privat bakom kamerorna.

Förklaringen stavas helt enkelt fullt schema:

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, som Tillsammans med Strömstedts. Så då pausade vi ett tag. Det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör, berättar Steffo för Svensk Damtidning.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

Vilken lycka! Denna duo gör comeback i rutan.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT/TV4