Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Därför nobbar Steffo parhästen Jenny Strömstedt – efter alla år i rutan: "Sagt nej"

06 nov, 2022, 11:00 

Nu berättar Steffo för Svensk Damtidning om anledningen.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Det är inte alla som kan skryta med 44 säsonger av Nyhetsmorgon i bagaget. Faktum är att det kanske bara är just Steffo Törnquist, som jobbat med programmet sedan år 2000.

Under åren har hans parhästar bytts ut, men allt som oftast har vi sett Jenny Strömstedt vid hans sida. Men varför har duon ekat med sin frånvaro, och varför har inte Steffo varit med i Jennys egna program? Det berättar han för Svensk Damtidning!

Då syns Jenny och Steffo i rutan igen

Ja, nästan så fort som Nyhetsmorgon lägger upp en bild kan man räkna med att frågan trillar in: När ser vi Jenny och Steffo tillsammans igen?

Annons

Men svaren är knapphändiga – tills nu.

– Vi ska köra lite jul och nyår tillsammans, jag tror vi kör nyårsafton, säger Steffo till Svensk Dam.

Och anledningen till att duon på senare tid splittrats har inget att göra med en dold dispyt bakom kamerorna. Men nu avslöjar Steffo varför han och Jenny inte längre sänder Nyhetsmorgon tillsammans.

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, som Tillsammans med Strömstedts. Så då pausade vi ett tag. Det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör, bekräftar Steffo.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist lagar ostbågar som börjar brinna i Nyhetsmorgon.
Succéduon har gjort det mesta i rutan, men vissa stunder fastnar lite extra. Vem har till exempel glömt denna brandfadäs?
Annons

Därför nobbar Steffo Strömstedts

Tillsammans med Strömstedts är ju Jennys program som hon har tillsammans med maken Niklas, som också råkar vara en kär vän till Steffo. I programmet möter de äkta makarna olika kända par, för att prata om livet och relationer.

Under våren hade den femte säsongen premiär, och före detta statsminitern Stefan Löfven med sin andra hälft Ulla, och Dominika Peczynski med den maken, eller ja, numer pojkvänner, Anders Borg stod på gästlistan.

Och för den som följer Steffo på sociala medier är det ingen nyhet att han sedan länge kilar stadigt med frun Caroline Törnquist, men paret har inte ännu gästat Jenny och Niklas program – trots att de är så goda vänner efter alla år tillsammans i rutan.

Steffo Törnquist och frun Caroline Törnquist på röda mattan.
Steffos fru Caroline syns inte i rutan, hon är familjerättsjurist.
Annons

Anledningen? De är helt enkelt för bra vänner.

– Vi har fått frågan, men vi har sagt nej. Det är också lite konstigt eftersom Niklas och jag är så otroligt bra vänner, och det är Jenny och jag också, och Caroline också. Vi umgås ju hela tiden, så det blir konstigt. Så vi har sagt att det där skiter vi i, säger Steffo till Svensk Damtidning.

Steffo Törnquist spelar golf med Niklas Strömstedt
Steffo och Niklas delar många hobbys, och inte sällan möts de ute på golfbanan.

Foto: TT/TV4/Skärmdump, instagram

Annons